Melounovo-fíkové čatní s jablky

Danca Kuchařka: Danca

Zavařeniny 6 názorů

Suroviny

1 meloun Kantalupe
2 velké cibule
6 letních jablek
1/2 balení sušených fíků
5 lžic třtinového cukru
2 lžíce jablečného octa
1 lžička hořčičného semínka
1 paprika kozí roh
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Meloun, jablka, cibuli a fíky nakrájíme na větší kousky, dáme do hrnce, přidáme cukr, papriku nakrájenou na proužky, ocet, sůl a pepř.

  2. Přisypeme hořčičná semínka a na mírném ohni vaříme, dokud vše nezměkne a hmota nezhoustne. Ještě dochutíme podle svých zvyklostí a horké plníme do skleniček. Zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Poznámka

V Kauflandu jsem podlehla "akci" a koupila kantalup. Nebyl úplně dozrálý, bylo mi líto ho ale vyhodit, tak jsem zaimprovizovala. Výsledek je "překvapujícně dobrý"! :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Melounovo-fíkové čatní s jablky

Tématické fráze: fikove chutney recept fíkové chutney fíkové chutney melounové chutney fíková omáčka mrkvové čatní fíková marmeláda s jablky čatní z letních jablek chutney s jablky catni a kozi rohy fikovečatní čatni,vyroba domácí fíkové čatní čatní s jablky fikove recepty recepty fíková marmeláda s jablky domácí fíkové chutney recept fíková hořčice recept jablecne catni s fiky kantalupe