Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 402 kJ / 1 052 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,71 g |
Tuky | 45,87 g |
Vláknina | 14,48 g |
Cholesterol | 193 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 47,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli, mrkev a zázvor očistíme. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli používejte jen červenou, nebo šalotku, nebo bílou cibuli. Mrkev nakrájejte na tenké plátky. Zázvor na proužky.
Krok 2: Olej ve woku (nebo hrnci s těžkým dnem) rozehřejeme úplně na plno. Přidáme cibuli a mrkev a osmahneme 5 minut. Přidáme zázvor a na proužky nakrájené kuřecí prsa. Posolíme a pražíme 15 minut za stálého míchání.
Krok 3: Smícháme pomerančovou šťávu, cukr, nesladké sherry (nebo nesladké Portské), cukr, utřený česnek a protlak.
Necháme povařit (měla jsem to dost suché, když se šťáva vždy vydusila, tak jsem v malém hrnku rozmíchala v horké vodě škrob a vlila ještě k masu). Krok 4: Necháme projít varem a hned vypneme. Ochutnáme a podle sebe ještě dochutíme. Někdy bývají pomeranče málo sladké, tak se žádá, trošku více cukru, ale opatrně s nim. Jako příloha je vhodná dušená rýže a nakrájené kousky pomeranče.
Necháme povařit (měla jsem to dost suché, když se šťáva vždy vydusila, tak jsem v malém hrnku rozmíchala v horké vodě škrob a vlila ještě k masu). Krok 4: Necháme projít varem a hned vypneme. Ochutnáme a podle sebe ještě dochutíme. Někdy bývají pomeranče málo sladké, tak se žádá, trošku více cukru, ale opatrně s nim. Jako příloha je vhodná dušená rýže a nakrájené kousky pomeranče.
Zveřejněno 31. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Wok - pražené zázvorové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9874
Moje poznámka
Wok - pražené zázvorové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9874
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecký koláč s jahodami
zuzi777a před 3 hodinami
Trdelník...maxi
veverka30 před 4 hodinami
Citronová treska s petrželkou
danka77 před 4 hodinami
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Antonausprag před 4 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
V.knollova před 5 hodinami
Banánové kuličky
Dedepeti před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Gretik před 5 hodinami
Luxusní jablečný koláč s karamelem
Megguse před 6 hodinami
Tématické fráze:
čím nahradit sherry,
wok recepty,
zázvorové recepty,
kuchařka wok,
vaření ve woku,
zázvorové recept,
kuře wok,
kure na zazvoru,
čím nahradit suché sherry,
recepty wok,
wok-recepty,
kure na zazvoru,
suché scherry,
čím nahradit zázvor,
kuře ve woku,
azijské recepty,
jak nahradit sherry,
len hnědý recept,
wok kuchařka,
wok kuře
Suroviny:
prsa kuřecí,
olej rostlinný,
cibule červená,
mrkev,
zázvor,
sherry,
protlak rajčatový,
cukr hnědý,
šťáva pomerančová,
česnek
Komentáře (13)
tiez robievam kridelka, ale ja tam mam aj sol...v tvojich je dumbier (zazvor), tak predpokladam, ze on je tou soliacou zlozkou...inak si to neviem vysvetlit.
http://www.toprecepty.cz/recept/1794-skoricove-kri...
a potom hned hned mi povedz ako to chutilo...teraz premyslam, ci ten z konzervy nebude prilis sladky...a asi by som ho do zmesy pridala skor..aby trochu prevrel..a ten cukor by som pre zaciatok nedavala...a ak by ti tam chybala taka nasladkost, tak ten cukor mozes vsypat dodatocne.
bibi chuti pikantne/nasladlo, ja som pouzila to portske, tak aby som to predsa len trochu zmiernila, budem davat suche sherry...alebo suche cinzano...dumbier tomu dava pikantnost...v recepte je 1 lyzica certstveho a 1 praskoveho...ale ja som dala radsej 3 lyzice cerstveho...nestruhala som ho, ale nasekala...neda sa ani vypovedat, ako to vonalo..nielen v byte, ale aj suseda zastavila manzela, ze ide na obed k thajcovi, lebo som v celej jej rodine evokovala azijske jedlo