Suroviny
Porce: 4 kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 490 kJ / 2 507 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,50 g |
| Tuky | 48,46 g |
| Vláknina | 36,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 38 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 436,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené, 45 minut kynout.
Krok 2: Přidáme zbytek surovin (mimo bazalku) a opět bez předehřevu necháme umíchat těsto. Chvilku před koncem mísení vsypeme i bazalku.
Krok 3: Těsto je volnější, je lépe nechat ho vykynout v míse.
Krok 4: Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 4 dílky, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout. Poté ji rozválíme do bagety, uložíme do bagetového plechu a necháme nakynout.
Krok 5: Potřeme vodou s trochou solamylu, posypeme semínky a dáme upéct do rozehřáté trouby (200°C, asi 20 minut).
Zveřejněno 15. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Baguette italiano" (bagety)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgvB
Moje poznámka
"Baguette italiano" (bagety)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgvB
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 45 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 55 minutami
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
bagety recept,
bageta z kvásku,
mražené bagety,
top recepty bagety,
recept na bagety,
recept na bagetu,
jak se dělají bagety,
nadýchaná bageta,
bagety z kvásku,
kvaskove bagety,
co dát do bagety,
bageta recept,
nadychane bagety,
bageta,
bagety,
bagety z žitného kvásku,
slaďenka,
sladovit,
recepty na bagety,
chlebové bagety
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
voda,
česnek,
olej olivový,
protlak rajčatový,
bazalka čerstvá,
mouka polohrubá,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (34)
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Ahojky Caty. Nějak mi Tvá odpověď utekla a šla jsem péci ten chleba bez omládku, prostě sušené droždí. Ale povedl se, chuťově výborný, ale peldám si směsi muk sama. Nakoupila jsem si všelijaké klíčky a otruby, vločky a semínka, míchám oleje a prostě jsem jako ten matla z pohádky s Werichem, co vařil ten elixír života
A kdyby něco, klidně se ptej
A co se týká zkoušení nových receptů - vždyť nemusíš péct pečivo z celé dávky, jak je psáno v receptu....zmenši si ji o 1/4, 1/3 nebo i 1/2, tak, jak ti vyhovuje
No já právě nemám velkou rodinu. Mám sice dva syny, ale jsou to zatvrzelí "mládenci", takže nemám ani vnoučata a moji synové zrovna po chlebu nic moc netouží. A i já žiji sama. Mám ovšem přátele a tak budou obdarováni oni. Ale zase nebudu jezdit po městě, s chlebem v koši
Pokud chceš ale vyzkoušet recept s omládkem, dej místo sladovitu lžičku včelího medu, účinek je podobný.
Určitě všechny programy s předehřevem nemáš....co třeba Sprint (2), Ultrarychlý (4) nebo Dort (6)? Mrkni do tvého návodu, do tabulky, jestli mám pravdu