Milotické okurky bez vařeného nálevu
K přípravě milotických okurek není třeba vařit nálev. Do každé sklenice vkládáme suroviny a koření přesně podle receptu a zalijeme jen čistou vodou. Nemáme-li zavařovací hrnec, nevadí, můžeme je zavařit i v mikrovlnné troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 629 kJ / 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,18 g |
| Tuky | 0,53 g |
| Vláknina | 10,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 32,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurky pečlivě omyjeme, kopr opláchneme.
Krok 2: Suroviny skládáme do sklenice v pořadí: okurky, kopr, cibule a další vrstva okurek.
Krok 3: Do sklenice k zelenině přidáme cukr, Deko a ocet. Zalijeme studenou vodou asi 1 cm pod víčko.
Hrdlo sklenice i víčko otřeme do sucha a sklenici pevně uzavřeme. Krok 4: Sterilujeme v zavařovacím hrnci 20 minut při teplotě 85 °C. Krok 5: Nebo sklenice uzavřeme šroubovacím víčkem a zavařujeme v mikrovlnné troubě (čas podle počtu sklenic).
Výkon a čas pro sklenici o objemu 720 ml:
Výkon 700 W = 6 minut/1 ks
Výkon 750 W = 5 1/2 minuty/1 ks
Výkon 800 W = 5 1/4 minuty/1 ks
Výkon 850 W = 5 minut/1 ks
Výkon 900 W = 4 1/2 minuty/1 ks
Pro zavaření 2 sklenic je nutno zavařovat dvojnásobek minut atd.
Hrdlo sklenice i víčko otřeme do sucha a sklenici pevně uzavřeme. Krok 4: Sterilujeme v zavařovacím hrnci 20 minut při teplotě 85 °C. Krok 5: Nebo sklenice uzavřeme šroubovacím víčkem a zavařujeme v mikrovlnné troubě (čas podle počtu sklenic).
Výkon a čas pro sklenici o objemu 720 ml:
Výkon 700 W = 6 minut/1 ks
Výkon 750 W = 5 1/2 minuty/1 ks
Výkon 800 W = 5 1/4 minuty/1 ks
Výkon 850 W = 5 minut/1 ks
Výkon 900 W = 4 1/2 minuty/1 ks
Pro zavaření 2 sklenic je nutno zavařovat dvojnásobek minut atd.
Zveřejněno 9. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Milotické okurky bez vařeného nálevu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59YY
Moje poznámka
Milotické okurky bez vařeného nálevu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59YY
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 27 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 14 hodinami
Tématické fráze:
nálev na okurky bez zavařování,
nálev na okurky na jednu sklenici,
nálev okurky,
zavařování okurek deko,
okurky bez nálevu,
zavařování okurek po jedné sklenici,
okurky nakládačky recept,
nálev na okurky deko,
zavařování okurek bez nálevu,
zavařování okurek v zavařovacím hrnci,
zavařování okurek nálev,
okurky bez vařeneho nalevu,
nálev na okurky na 1 sklenici,
nálev z deka na okurky,
nalev na okurky bez vareni,
recept na zavařování okurek,
dadalova kuchařka,
zavarovani okurek,
nálev na okurky,
zavařování okurek s dekem
Suroviny:
okurky sterilované,
cibule,
kopr,
cukr,
deko,
ocet
Komentáře (30)
Pokračování 15.11.2012
Helli,včera jsme otevřeli další sklenku.Okurky jsou krásně uležené,opravdu křupavoučké a velice chutné