Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Radoušovy houbové brambory

Poctivé jídlo s vůní lesa a nádechem historie. Zapečené brambory se směsí lesních hub, voňavého uzeného bůčku a bylinek tvoří sytý pokrm, který zahřeje na duši. Inspirace z okolí hradu Radyně dodává receptu jméno i kouzlo starých časů.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

pekáček velký zhruba 20 × 15 cm

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce. Krok 2: Bůček vyškvaříme na pánvi, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Krok 3: Poté přidáme pokrájené houby, sůl a dusíme skoro do měkka. Krok 4: Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky, rozložíme do zapékací misky, přimícháme houbovou směs a nasekané bylinky. Krok 5: Promícháme a dáme zapéct zhruba 20 minut. Krok 6: Asi 10 min před koncem pečení zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a solí. Krok 7: Nakonec poklademe pár hoblinkami másla, aby vejce nebyla suchá, a necháme krátce dopéct.

TIP: Jak upéct dokonalý bůček

Zveřejněno 9. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5AZ8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5AZ8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduchá klasika, na kterou se ale často zapomíná. Přitom je tato kombinace hub a brambor naprosto dokonalá.😍

Děkuji za milé hodnocení receptu:-K:-8:-*

:-p moc pěkné:yes::-K

Anna Kocikova:Aničko děkuji:-K:-8

Jídlo je prímovní:-p+11:yes:a na fotkách také žádnou chybku nevidím;-):-K

tejaja:Musí být voňavý, jinak by to nemělo tak výbornou chuť;-). Já kupuji domácí a ten je:-p:-))

Andrejka, nestačí, že tam dáš údený bôčik, ale ešte napíšeš voňavý...a čo to robí s tými, čo to čítajú, je ti fuk, však ? ;-):-D:-D:yes:

Jana Remkova:Kdyby to šlo, vezmu vás všechny na tah na houby:-));-)

fotka je OK:yes: já bych chtěla být Radouš:-8:-D
:yes:

Tak to děláme hodně často i s hlívou, když nic není, moc to mám také radi.:-K:-p:yes:

Tak k hradu Radyně, jo? :-)) Krásný recept, i foto;-):yes:

Andreo, fotka je pěkná. Důležitý je recept.:-)) Ten se mi líbí, houby milujeme. S manželem jsme chtěli jít na houby v sobotu. Jenomže od rána pršelo, tak jsme zůstali doma.:-( Ale posílám +4 :-))

Dělám něco podobného s těstovinama,s bramborama to taky vypadá dobře.Určitě to zkusím.:-):-p

spagetka:Cibuli jsem dala bílou, červenou jenom na ozdobu, vypadalo to líp;-)

Tématické fráze:
houbové brambory, houbový kuba z brambor, houbove recepty, recepty z brambor, brambory s houbami, houbový kuba s brambory, houbový kuba s bramborem, houbový kastrůlek, bylinka houbovník, houbové brambory, houbový kuba s bramborami, houbový kuba s s bramborem, houbový kuba recept s brambory, houbovník bylinky, houbovník bylinka, jak péci houbovník, houbovy kuba sa brambory, zapékané dřevorubecké brambory, houbové brambory, houby s bramborama

Suroviny:
brambory, houby lesní, bůček uzený, cibule, vejce, mléko, petrželka, libeček, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu