Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem
Krémová panna cotta z tučné smetany je zpevněná želatinou a doplněná hedvábnou karamelovou omáčkou a čerstvým ovocem. Tento složitější dezert je odměnou pro všechny mlsné jazýčky a pozvedne i sváteční chvíle.
Suroviny pro 4 porce
1 hrnek = 250 ml
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 192 kJ / 2 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,79 g |
| Tuky | 202,76 g |
| Vláknina | 0,63 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 188 mg |
| Sůl | 0,58 g |
| Sacharidy | 187,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šlehačku s cukrem na panna cottu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme vanilkový extrakt nebo lusk. Pokud použijeme lusk, vyškrábneme z něj nožem semínka, která spolu s luskem dáme do ohřáté smetany a necháme 30 minut louhovat. Poté vyndáme lusk, smetanu znovu ohřejeme a odstavíme.
Krok 2: Do hrníčku dáme studenou vodu a přidáme do ní želatinu. Necháme 5-10 minut stát. Pokud máme plátkovou želatinu, necháme ji nabobtnat v půl litru studené vody 5-10 minut, želatinu následně vyndáme a dáme do smetany.
Krok 3: Vodu s želatinou pak nalijeme do smetany a asi 2 minuty mícháme. Směs nalijeme do misek a dáme chladit alespoň 4 hodiny.
Krok 4: Připravíme omáčku. Třtinový cukr se smetanou ohřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Poté odstavíme, přidáme extrakt, skořici a necháme vychladnout.
Krok 5: Vychladlou omáčkou poléváme ztuhlou, vychlazenou panna cottu. Dozdobíme čerstvým ovocem.
Zveřejněno 24. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YV3K
Moje poznámka
Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YV3K
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 6 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
Tématické fráze:
panna cotta,
panacota s želatinou v prášku,
panna cotta s karamelem,
recept na panna cottu,
kokosová panacota,
panna cotta s práškovou želatinou,
panacota s práškovou želatinou,
karamelova panacota,
formičky na panna cotta,
panna cotta recept,
panna cotta prášková želatina,
formičky na pana cotta,
panna cotta želatina v prášku,
kokosová panna cotta,
smetanová panna cotta,
panacota v prášku,
panna cotta s želatinou v prášku,
panna cotta s karamelem recept,
recept na pana cottu,
panna cotta v prášku
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
lusk vanilkový,
želatina prášková,
voda,
cukr třtinový,
smetana ke šlehání,
skořice mletá,
extrakt vanilkový,
borůvky,
maliny,
ostružiny,
jahody
Komentáře (16)
Ale s dovolením pošlu odkaz na karamel se smetanou, který je osvědčený a můžu ho doporučit, dělám ho i do zásoby.
http://www.toprecepty.cz/recept/15704-karamel/
ta třetí fotka je úúúžasná