Tažený štrúdl
Pokud se vám letos urodilo na zahrádce hodně jablíček a pomalu se jim už scvrkává slupka, připravte si z nich výborný tažený štrúdl. Příprava těsta je snadná a nezabere mnoho času. Štrúdl voní po másle, je šťavnatý a plný skvělých pikantních rozinek.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 455 kJ / 1 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,03 g |
Tuky | 37,80 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 208,12 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tažený štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNG2
Moje poznámka
Tažený štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNG2
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 59 minutami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z mletého masa
Lucy423 před 23 minutami
Bublanina
MichalRaby před 41 minutami
Obyčejné domácí rohlíky
Pechova.veronika84 před 49 minutami
Smažené cukety
UnholyKetty před 1 hodinou
Báječný perník
Diviska87 před 3 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 3 hodinami
Cukeťák II
radbastim před 5 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 13 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 17 hodinami
Tématické fráze:
těsto na štrůdl s octem,
tažené těsto,
tažený závin,
štrůdl z taženého těsta,
štrudl s octem,
taženy jablečny zavin,
štrudl,
tažené těsto recept,
tažený,
těsto na štrůdl se sádlem,
tažený závin se sádlem,
štrůdl se sádlem,
štrůdl recept,
tažený závin recept,
tahany štrůdl,
recept na tažene testo,
těsto s octem,
tazeny zavin video,
jablečný závin tažený,
tazenej strudl
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
ocet,
voda,
jablko,
cukr skořice,
rozinky v rumu,
tuk
Komentáře (44)
To byl zákon mé tchýně! Jako kdybych ji slyšela! Štrúdl a máslo, jsou dvojčata, neopovaž šetřit, nebude to k jídlu !
S těstem se fantasticky dobře pracuje - šlo rozválet až tak, že se přes něj daly číst noviny
Jíst se to dalo, ale mám ověřeno, že k vlastím výtvorům je jeden tolerantnější...
Leč nezúčastněná osoba produkt hodnotila stroze: "Horší štrúdl sem eště nejedla! Dybys to rozválené těsto aspoň pomašloval máslem!!!"
Máte můj podiv
Kdysi jsem se zapřisáhl, že nikdy více tažený dělat nebudu a nebudu
Tady se dočítám, že netřeba vytahovat (na ubruse)
Jdu na to
No, uvidíme...
táhnout po vyválení.
Božský tvarohový štrúdlík !Měla jsem strach válet tenoučké , válela jsem rovnou na papíru , ale podruhé už budu válet úplně tence, bez obav ! Vynikající , určitě jsem nepekla naposled !!!!!!
peču ho už 3.den po sobě, nějak se ho ty kobylky domácí nemůžou nabažit