Vepřové na houbách
Uvařte si k obědu nestárnoucí klasiku z vepřového masa s pořádnou dávkou hříbků. Houby spolu s cibulovým základem vytvoří naprosto dokonalou a silnou omáčku. Recept je velmi jednoduchý, ale důležitou roli hraje vhodně zvolené maso, nejlépe plec. Jako příloha se nejčastěji používá rýže.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 846 kJ / 919 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,83 g |
Tuky | 92,61 g |
Vláknina | 4,66 g |
Cholesterol | 96 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 14,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme.
Krok 2: Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, přidáme houby (sušené předem namočíme asi na hodinu), podlijeme a dusíme.
Krok 3: Měkké maso vyjmeme, v malém množství vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Prošleháme a necháme provařit minimálně 20 minut. Maso vložíme zpět.
Krok 4: Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.
Zveřejněno 5. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové na houbách
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M843
Moje poznámka
Vepřové na houbách
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M843
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 8 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 16 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno 10. 5. 2025 21:05
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pesto z medvědího česneku
MartaStehlikova před 39 minutami
Hrachová polévka II.
Kajkajak před 1 hodinou
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 1 hodinou
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 2 hodinami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 2 hodinami
Boloňská omáčka
poirotka před 2 hodinami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 2 hodinami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 3 hodinami
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 3 hodinami
Tématické fráze:
vepřové plátky na houbách,
vepřové maso na houbách,
vepřový plátek na houbách,
veprove na houbach s ryzi,
recept na vepřové plátky na houbách,
maso na houbach,
na houbách,
plecko na houbách,
vepřová kýta na houbách,
vepřové plecko na houbách,
vepřové na hříbkách,
vepřové plátky na houbách v troubě,
na houbách recept,
vepřové plátky na houbách se smetanou,
veprove maso na houbach s ryzi,
vepřová plec na houbách,
vepřové maso na houbách se smetanou,
vepřová pečeně na houbách,
maso na houbach recept,
veprove na hobach
Suroviny:
maso vepřové,
houby čerstvé,
cibule,
slanina anglická,
paprika sušená sladká,
mouka,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (161)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Moc jsme si pochutnali…
Tak teď jsem zjistila, že už jsem sem jednou fotku dávala.
Celá rodina si moc pochutnala.
Díky za recept
3
Hrnec na dva dny, byl sněděný v rámci jednoho oběda!Já si dala, dcera si 3x přidávala a roční syn, který byl po jídle snědl celou porci. Nechápu kam to dali, ale poslední porci jsem bránila pro prcka na odpoledne. Zítra holt budu muset opět vařit.
Děkuji za recept, opravdu jednoduchý a výborný!
Míšo - budu se těšit a doufat, že se povede a pochutnáte si
aple:
doporučuji k tomu udělat rýži.
Jediný rozdíl je jí přidat do stejného hrnce kde se vaří maso na houbách. Jen je tam nutné přidat více vody kterou si rýže veme.
PS: takle to dělám s více receptama a kdyby jste pak maso nepoužili tak ta samotná rýže by téměř nahradila celý oběd....
Jen bylo nutné dochutit sojovkou
Ivo, závidím, že likviduješ loňské zásoby, já jich mám ještě tolik, že to není v mých silách zlikvidovat a to už jsme dnes přinesli nové, čerstvé
Pietro1820: Tobě taky, jsem ráda, že chutnalo a díky za vychytávky
Lusi, doufám, že si pochutnáte a mirco, Tobě moc děkuju za nádherné fotky
Je to klasika, která nezklame, doufám