Slepice v pikantní omáčce
Žluťoučká slepice, doměkka uvařená a podávaná s hlaďoučkou, lehce pikantní růžovou omáčkou, krásně vonící paprikou, je vhodným tipem pro nedělní oběd. Dozajista uslyšíte slova chvály od spokojených strávníků.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 820 kJ / 435 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,26 g |
Tuky | 21,71 g |
Vláknina | 11,50 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 884 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 45,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepice v pikantní omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7DEA
Moje poznámka
Slepice v pikantní omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7DEA
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatový protlak
douver před 33 minutami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 2 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 4 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 5 hodinami
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 6 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 6 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 7 hodinami
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 7 hodinami
Tématické fráze:
slepice recepty,
slepice recept,
omáčka ze slepice,
slepice v cervene omacce,
recepty ze slepice,
co uvařit k nedělnímu obědu,
pikantní slepice na paprice,
omáčky recepty,
slepice na červené omáčce,
slepice na pepři,
recepty slepice,
omáčky ze slepice,
červená slepice,
slepice omáčka,
papriková máčka,
slepice s pikantní omáčkou,
slepice v omacce,
recepty na slepici,
recept slepice,
slepice
Suroviny:
slepice,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
máslo,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
smetana,
mouka,
kapie,
kapary,
šťáva citronová,
sůl
Komentáře (46)
Slepice byla tedy pěkný macek
Na uzenou papriku se zeptej, jestli máš možnost, někde na trhu u stánku s kořením. Je to mletá sladká paprika, s uzenou vůní.
http://clanky.vareni.cz/pomaly-hrnec-setri-nas-cas...
Mmch. - krásnej talíř
tejaja: Terezko, máš pravdu, dřív se slepice vařily daleko víc než dnes, kuře bývalo sváteční nedělní jídlo, dnes je zcela běžné a slepice se z jídelních lístků skoro vytratily
varilamyskakasicku: jak zmiňuji, dělala jsem ji v Pomalém hrnci, měla jsem ji přes noc na Low. Jinak bych ji dala asi do papiňáku, ale neumí odhadnout na jak dlouho, ale asi tak 3/4 hodiny...
Měla bych to napravit...