Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkův kečup

Kečup milují nejen děti, ale i dospělí a v našich lednicích nesmí nikdy chybět. Je nezbytným dochucovadlem při přípravě různých pokrmů a spousta z nás si bez něj nedovede představit třeba takové hranolky. Ten kupovaný nechte v obchodě a připravte se do přípravy domácího.

Hodnocení receptu je 4,9 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Snadný

Doba přípravy 225 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 195 min

225 min (30 min příprava + 195 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 469 kJ /
4 175 kcal
Bílkoviny93,80 g
Tuky21,20 g
Vláknina225,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 594 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy823,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata omyjeme a přepůlíme. Cibuli oloupeme a pokrájíme. Papriky očistíme a pokrájíme. Krok 2: Všechnu zeleninu dáme do hrnce, přidáme ocet, cukr a koření. Za občasného míchání necháme 2 hodiny probublávat na mírném plameni. Krok 3: Rozmixujeme a přepasírujeme. Dle chuti ochutíme česnekovou pastou. Promícháme a pokud je kečup moc řídký, necháme v kastrolu na mírném plameni odpařovat. Krok 4: Hotový kečup naplníme do omytých a suchých skleniček, zavíčkujeme a otřeme hrdla. Krok 5: Sterilujeme 45 minut při 80 °C. Kečup uchováváme ve chladu.

Zveřejněno 26. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkův kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAy2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkův kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAy2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikající!!!

Po výborném receptu na vepřové ve vlastní šťávě které jsem dělala podle Kadlíkova receptu a moc nám všem chutná, byla jsem zvědavá na jeho kečup. Tak do toho bych se nepustila. Rozhodně ne v takovém množství a taky se mně zdá recept moc překombinovaný, ale nicméně jsem se pobavila. :-D

strougalka 5. 9. 2013 17:47
luxus:-))

Recept na kečup stojí za houby, ale zábavu beru:yes:

Kamaráde, zase jsem se tak dlouho nezasmála:-D:-D:-D:-D. Jsi mistr improvizace a třebaže tady kečupy bezesporu jsou, tobě patří bod už jen za tu zábavnou četbu!:-D:-D:yes::yes:

Kadlíku,ty si bourák...:yes: doufám,že to tvoje baba náležitě oceňuje... ;-) :-p

Kadliku,ty si naše jednička;-):yes:

Kadlíku, nezklamals. Další z tvých originálních receptů a popis za který by se nemusel stydět ani Charlie Chaplin. Kečup taky moc nepoužívám, ale tu přísadu k masu bych určitě vyzkoušel. :yes:

super :yes: strašně ráda a jedním dechem čtu tvoje postupy :-D:-D:-D:yes:

Kadlíku ty jsi kus:yes::yes::yes::yes:Číst postupy tvých receptů je lepší jak kdejaká komedie:-D:-D:-D:yes:

:yes::yes: Tak pri popisu jsem se jako vzdy pobavila..ale u dodatecne poznamky:"když si vezmu, že celkem těch surovin bylo skoro 18 kilo, tak výsledek, po odpaření, 13 sklenic, není až tak moc, že? Ale to nevadí, my kečup s dcerou moc nejíme..."
jsem se tady rehtala jak kun:-D Ona totiz predstava tech x hodin v tom vedru u sporaku a pak te zamazane kuchyne a k tomu to,ze moc kecup nejite je opravdu humorna...:yes:;-)Tak za to usili aspon bodik :-*

:-D:-D:-D Já se též opět pobavila. Plasticky jsem si tu scénku v kuchyni představila a mlátila se tady do kolen. . . :-D :yes::yes: Kečup bych si teda ale dala! ;-)+

:yes::-D:-D:-Djá nemůžu..:-D

vypadá to dobře...;-):yes:

Tématické fráze:
domácí kečup s česnekem, rajčatový kečup recept, jak sterilovat kečup, česnekový kečup, jak pasírovat rajčata, kečup recept, sterilování kečupu, priprava kečupu, kečup s česnekem, houby v kečupu, domácí kečup z časopisu receptář dobrých nápadů, kečup, kečup v thermomixu, top recepty kečup, kečup z thermomixu, recept na rajčatový kečup, kečup s česnekem recept, koření do kečupu, recept na kečup, kecupy

Suroviny:
rajče, paprika, cibule, cukr, paprika sušená sladká, bobkový list, ocet, pasta česneková, sůl, pepř mletý, koření hřebíček, koření nové koření

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu