Makrela pečená na mramorové desce
Ryby jsou zdravé a dobré. Makrela patří k tučnějším rybám a grilováním vynikne její chuť. Výborná je s dresingem, bylinkami, salátem, dobrým pečivem, nebo jen tak samotná.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 127 kJ / 30 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,50 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,15 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7,50 g |
| Sůl | 18,00 g |
| Sacharidy | 6,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Makrely nejdříve rozmrazíme ponořením do horké vody, rozmrazené vykucháme, uřízneme ploutve a hlavu.
Krok 2: Makrelu na břiše rozevřeme a ostrým nožem přeřízneme kosti podél páteře, čímž z makrely vytvoříme filety, které posypeme grilovacím kořením. Můžeme potřít utřeným česnekem a na každý plát položit větvičku rozmarýnu.
Krok 3: Dáme do ledničky alespoň na 3 hodiny, nejlépe na noc odležet.
Krok 4: V grilu nebo v krbu rozděláme oheň.
Krok 5: Rozžhavenou mramorovou desku nepatrně potřeme olejem a na ni položíme filety makrel kůží dolů. Na každý filet ještě položíme oříšek másla a pozvolna opékáme jen z jedné strany necelou půlhodinu. Hodně záleží na tom, jak velký oheň udržujeme pod mramorovou deskou.
Zveřejněno 4. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrela pečená na mramorové desce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yn9
Moje poznámka
Makrela pečená na mramorové desce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yn9
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 11 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 8 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 9 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 11 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 12 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 13 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 13 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 13 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 14 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 14 hodinami
Tématické fráze:
mramorova deska na gril,
mramorová deska na grilování,
mramorová deska,
pečená makrela na grilu,
naložení makrel,
naložení makrely,
jak naložit makrely na gril,
naložení makrel na grilování,
jak naložit makrelu,
grilovací mramorová deska,
mramorové desky na grilování,
mramorový gril,
grilování makrel,
jak nejlépe naložit makrely na grilování,
mramorové desky na gril,
gril s mramorovou deskou,
makrela,
mramorové desky,
mramorove grily,
makrela na ohni
Suroviny:
makrela,
koření grilovací,
máslo,
olej
Komentáře (18)
Ale chutě jsou různé
Jak dlouho se tak rozžhavuje ta deska?
Mramorovou desku nemám, ale moc se mi líbí
Díky
v čem se ovšem zaručeně nepletu je, že je to naprostá dokonalost made in Ivulinka