Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mungo - klíčky

Naklíčené mungo se dá koupit v obchodech, ale často je drahé a nemusí být čerstvé. Lepší je připravit si klíčky doma za zlomek ceny. Nejlepší je konzumovat je syrové, aby si zachovaly vitamíny a enzymy. Přidejte je do salátu nebo je zobejte jen tak.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min bez doby klíčení

10 min (10 min příprava, bez doby klíčení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do sklenice nasypeme mungo. Propláchneme vodou, aby se mungo pročistilo a poté přidáme vodu do poloviny sklenice. Necháme stát 24 hodin. Krok 2: Po 24 hodinách vodu vylijeme, mungo propláchneme a necháme pouze vlhké (bez vody) stát do dalšího dne, přičemž každých 6-8 hodin propláchneme. Tento postup aplikujeme do 3.- 4. dne, kdy je mungo již k jídlu. Krok 3: Naklíčené mungo můžeme použít do salátů, ozdobit jím různé pokrmy, nebo jej jíst jen tak.

TIP: Jak doma naklíčit semínka

Zveřejněno 13. 6. 2009

Poznámka autorky Iljusa

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mungo - klíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VmVO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mungo - klíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VmVO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Klíčky vytvářím v klíčících miskách společně s například hrachem, slunecnicí a pod. Jsou výborné jako příloha, ozdoba, doplněk jídel.

Slava1: slupky se normálně nechávají. I v obchodě koupíte se slupkama... Myslím ale že by šli celkem dobře propláchnutím vyplavit, kolikrát mi zůstávají při proplachování plavat na hladině vody...

Dobrý den, mám dotaz. Jak odstraníte slupky po naklíčení munga? Nebo je tam necháte? To mě ale nechutná. Sláva

Dobrý den kde se dají mungo kličky koupit .České Budějovice. Děkuji.za odpověď:-)

Mirka: V prodejnách zdravé výživy, Kauflandu, v Bille..... Hledejte mungo fazole.

Naklíčené fazole jsou mé nejoblíbenější a nedokáži si již žádný salát bez nich představit. https://www.rawmarket.cz/lusteniny/fazole-mungo/mu...:-!:yes:;-)

Mungo jsem klíčila podle tohoto návodu poprvé a výsledkem jsem moc mile překvapená. Posílám fotku a bodík. :yes:

lukas: já to nechávám normálně v misce a taky se dá. Dokonce už druhý den se dá uzobávat, třetí je lepší

:yes:mungo fazole jsou vynikající,mohu jen doporučit,za tři dny sklízím úrodičku,a vymýšlím si různé receptíky,je výborná i v polévce i když bez vitamínů,ale chuť skvělá.Nejlepší je jen tak na skus ;-):yes:www.toprecepty.cz

hmmmm, tak toto si ukládám a zkusím:-p:yes:

Karol:pokiaľ viem, naklíčená cizrna aj fazuľa sa má chvíľu povariť pred konzumáciou, na rozdiel od ostatných.

Prosím vás a cizrna se taky může jíst hned po naklíčení,nebo se musí pak vařit?

Někde jsem četla, že se mungo nemá nechat klíčit na světle-že jsou pak nahořklé...tak jen poznámka...

Naklíčené mungo je úžasná věc:-p. Dřív než mi ho děti stihnou sezobat, tak si trošku oddělám a přidám si nastrouhanou bílou ředkev a pak šup s tím na chléb s máslem. (Ale zkusím to i s bílím jogurtem - díky za tip suzanno:-K)Jinak přípravu provádím úplně stejně jako je uvedeno v receptu.:yes:

Děkuji moc :-)

lukasi - vzhledem k tomu, že mungo lépe klíčí ve vlhkém prostředí, nechala bych sklenici zavřenou - nezapomeň pravidelně proplachovat ;-)

Mám dotaz. Když mungo klíčí, má být sklenice uzavřena víčkem, nebo ne???:-?

Ahoj Iljušo. Pořád jsem kolem této přípravy chodila jako kolem horké kaše, ale když mi včera padlo při nákupu mungo do oka, tak jsem neváhala. Už je namočená první dávka. :-) tak jsem zvědavá na její chuť a výsledek. :yes:

:-8:yes:

Nehchte naklíčit i cizrnu. Je výborna, cizrnu děti zobají rády jen tak, jako oříšky.

Úúúúžasná záležitost, tohle se stane stálicí v naší kuchyni :-p:-p Doposud jsem klíčila jen hrách a pšenici. Mungo fazolky jsou super !! :yes::yes:

Katko (neregistrovaná) - mungo po 3 - 4 dnech klíčení nevařit - ničily by se enzymy, které tyto klíčky obsahují - servíruj na salátku ;-) nebo jen tak zobej - má to chuť čerstvého hrášku :-p;-)

Chtěla bych mungo zkusit. Chci se zeptat jestli se mungo po naklíčení (po 3-4 dnech) musí ještě vařit...? Moc děkuji za radu :-)

Taky si doma nechávám naklíčit, vyjde to o mnoho levněji, než kupovat už naklíčené. Dávám to taky do salátů, ale klidně si tím posypu i chleba s máslem - to je pak dobroučká večeře. :-p:-)

bezvadná dobrota +;-)

Ja si kupuji to balene na tacku a nikdy se mi nestalo, ze by bylo tvrde, horke nebo cokoliv jineho spatneho.... Prave naopak, treba jen tak s bilym jogurtem ke snidani...mnam :-p

Mungo fazuľky sú úžasne chutné aj do šalátov, dostaneš bodíček moja:yes::-D

Iljušo:-)príma;-).Předám mamce-právě má období klíčků a ty kupované jí moc nejedou:-(.Za dobrý nápad a trpělivost;-) letí boďka

Tématické fráze:
salát s klíčky z fazole mungo, naklíčené mungo fazole recepty, naklíčené mungo, mungo fazole recepty, klíčení munga, klíčení mungo, fazole mungo klíčení, fazole baby mungo, mungo klíčení, fazole mungo, klíčení fazolí mungo, fazole mungo recepty, jak naklíčit mungo fazole, naklíčené mungo fazole recept, fazole mungo recept, fazolové klíčky, sálát z klíčků, baby mungo příprava, mungo fazole recept, klíčky fazolí mungo recepty

Suroviny:
fazole mungo, voda,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu