Jahodovo-smetanové řezy
Tento dezert spojuje nadýchaný piškotový základ s lahodnou vrstvou smetanového krému a šťavnatými jahodami. Ideální pro letní dny nebo jako sladká tečka po slavnostním obědě. Připravte si tyto snadné a efektní řezy a potěšte svou rodinu či hosty.
Suroviny pro 1 plech
Na hluboký plech 40 cm x 33 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 012 kJ / 2 632 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,20 g |
| Tuky | 104,59 g |
| Vláknina | 12,70 g |
| Cholesterol | 1,73 g |
| Sodík | 862 mg |
| Sůl | 2,24 g |
| Sacharidy | 330,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme vše ostatní, nakonec lehce přimícháme sníh z bílků.
Krok 2: Plech vyložíme papírem na pečení a rovnoměrně na něj rozetřeme těsto. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme.
Krok 3: Piškot nejprve hodně vyskočí, tak se nelekněte. Po vytažení a propíchání špejlí se vrátí na tu správnou výšku. Necháme prochladnout, potom odstraníme pečicí papír.
Krok 4: Piškot lehce potřeme jahodovým džemem. Na něj navršíme smetanovou náplň.
Krok 5: Na náplň vyšleháme sáček ztužovače se 100 ml vlažné vody, přidáme 2 zakysané smetany, ušlehanou šlehačku a scezené jahody z konzervy. Osladíme a znovu vyšleháme.
Krok 6: Šťávu z konzervy jahod doplníme do celkového množství 500 ml vodou. V části rozmícháme pudink a lehce osladíme. Zbylou část dáme vařit a uvaříme klasický pudink. Necháme trochu vychladnout.
Krok 7: Lžící naneseme pudinkovou hmotu po celé ploše smetanové náplně. Hotový moučník necháme vychladnout a nejlépe do druhého dne rozležet.
Zveřejněno 25. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodovo-smetanové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxmO
Moje poznámka
Jahodovo-smetanové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxmO
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 4 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 7 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Renza před 20 minutami
Domácí kynuté knedlíky s octem
bublinka.1 před 52 minutami
Dýňová polévka
spamejlik před 53 minutami
Žampionová polévka
Blazenka před 54 minutami
Domácí langoše
Sarka1234 před 59 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 1 hodinou
Brokolicová polévka
Hanous7 před 1 hodinou
Jablkový závin z listového těsta
sarah38 před 2 hodinami
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 2 hodinami
Tématické fráze:
jahodove rezy,
smetanové řezy,
smetanový řez,
jahodove rezy se smetanou,
řezy s jahodami,
jahodovy rez,
jahodovo smetanové želé řezy,
jahodový řez se smetanou a želatinou,
jahodovo smetanový řez,
jahodové řezy se smetanou a želatinou,
jahodové řezy recepty,
jahodovosmetanové řezy,
smetanové řezy s jahodami,
ovocno smetanove rezy,
jahodovy rez se smetanou,
smetanový jahodový řez,
jahodovo smetanový koláč,
smetanová želatina,
řezy s jahodama,
smetanove zele
Suroviny:
vejce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mléko,
smetana kysaná,
šlehačka,
ztužovač želatinový,
cukr moučkový,
jahody,
pudink jahodový,
cukr krystal,
jahody
Komentáře (23)
jako ze svarim zelatinu a stavu a do toho prisypu ten prasek pudinku a nebo pudink uvarim zvlast podle receptu a pak smicham s tou stavou a zelatinou? moc dekuji za radu
No jo