Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 459 kJ / 1 305 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,79 g |
| Tuky | 20,47 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 296 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 165,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Půlku masa nakrájíme na menší řízečky-medailonky, naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a naložíme na noc do směsi medu a zázvoru.
Krok 2: Druhou půlku masa si nakrálíme na malé kostky nebo nudličky, předtím jej raději taky naklepeme. Tyto kousky naložíme v jiné misce ve směsi soli, mleté pálivé papriky, česneku a trochou oleje.
Krok 3: Druhý den maso takto tepelně upravíme: Medovo-zázvorové medailonky osmažíme zprudka z obou stran na oleji(ani nemusí být, když smažíte na teflonu) na pánvi, pak ztlumíme plamen a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou do měkka, dle potřeby přiléváme vodu.
Krok 4: Nakonec vzniklou šťávičku zahustíme známým způsobem-mouka+voda a ještě provaříme. Dosolíme dle chuti.
Krok 5: Na jinou pánev nalejeme tak 3-4 lžíce oleje, rozpálíme a osmahneme tentokrát paprikové kousky.
Krok 6: Pak maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme cibulku, maso dáme zpět, přihodíme papriky, které jsme nakrájeli na kostky+rajčata nakrájená na větší kousky, orestujeme asi půl minuty, podlejeme a chvíli dusíme na mírném plameni, dokud není masíčko pěkně měkké a rajčátka tak nějak mírně na kaši. V případě potřeby dolijeme během dušení vodu, ale ta zelenina pustí docela dost šťávy.
Krok 7: Dle potřeby zahustíme stejně jako v předchozím případě. Dosolíme dle chuti.
Krok 8: Na talíř se dávají pochopitelně oba druhy masa a je to nejlepší s rýží. Já si to maso na talíři pak promíchám, to pak nemá chybu.
Zveřejněno 25. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maso dvojí chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lR5r
Moje poznámka
Maso dvojí chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lR5r
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 7 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 2 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 2 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 3 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 3 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 3 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 6 hodinami
Tématické fráze:
dvojí maso,
dva druhy masa na taliri,
chut na maso,
recepty chuť a styl,
neznámé recepty,
recepty s chuti.cz,
dvoji masicko,
maso 4 chuti,
nudličky dvojí maso,
vepřové med zázvor,
maso dvoj barech,
maso 2 chutí,
maso libezne chuti recept,
dvojí maso recepty,
maso dvoch chuti,
palive maso top recepty,
recepty - dvojí maso v pánvi,
nudlicky z dvojiho masa,
maso lahodné chuti,
dva druhy masa s paprikou
Suroviny:
maso vepřové,
med,
zázvor mletý,
paprika sušená pálivá,
česnek,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
rajče,
sůl,
olej,
mouka hladká
Komentáře (11)
Evi - tvá realizace je úchvatná, slintám
láká to k vyzkoušení
hned si to ukládám..velmi hezké