Jablečný závin - štrúdl (nekynutý)
Jablečný štrúdl je oblíbený dezert, který v sobě spojuje lahodnou chuť šťavnatých jablek, voňavé skořice a křehkého, tenkého těsta. Na rozdíl od tradičních receptů je příprava tohoto štrúdlu rychlá a snadná, protože nevyžaduje kynutí těsta.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 092 kJ / 3 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,18 g |
Tuky | 167,56 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 806 mg |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 391,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky nastrouháme tuk, přidáme vejce, špetku soli, cukr, ocet a pomocí vody vypracujeme hladké těsto a necháme aspoň hodinu odležet v chladu.
Krok 2: Potom rozdělíme na čtyři díly, každý díl rozválíme na placku, posypeme strouhankou, naplníme nastrouhanými a vymačkanými jablky, přidáme nastrouhané ořechy, pocukrujeme a posypeme skořicí.
Krok 3: Pečeme na 180 °C v předehřáté troubě, až nám povrch zezlátne tj. asi 1/2 hodinky.
Zveřejněno 20. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin - štrúdl (nekynutý)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRR8
Moje poznámka
Jablečný závin - štrúdl (nekynutý)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRR8
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
jablečný závin s octem,
těsto na závin s octem,
nekynuty jablecny zavin,
nekynutý závin,
jablečný štrůdl s octem,
závin s octem,
jablečný zavin,
jablkový závin nekynutý,
jablečný štrúdl,
štrúdl s octem,
těsto na štrúdl s octem,
jablečny zavin recept,
jablečný závin nekynutý,
tažený závin recept úžasný,
tažený závin recept úžasný,
jablecny zavin-strudl,
nekynutý jablkový závin,
štrůdl nebo štrúdl,
recept na jablečný štrůdl,
těsto na slaný štrůdl nekynuté
Suroviny:
mouka hladká,
tuk,
vejce,
cukr,
ocet,
voda,
sůl,
strouhanka,
jablko,
ořechy,
skořice,
cukr
Komentáře (12)
Používám sekané ořechy
Před pečením jsem zkoušel mašlovat žloutkem, vejcem, mlékem, vodou... a vliv to má pouze na barvu produktu, která se stejně u nás ztratí pod sněhobílým cukrovým popraškem