Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
Na této kachně si nejlépe pochutnáte, pokud si k ní připravíte červené karamelizované zelí s opečenými bramborovými plátky. Větvičky čerstvého tymiánu se k drůbeži hodí a nahradí vůni kmínu, který je v tomto receptu vynechán.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 437 kJ / 4 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,88 g |
Tuky | 499,03 g |
Vláknina | 5,90 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 426 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 20,97 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5r1
Moje poznámka
Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5r1
Nejnovější recepty
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové placky s houbami
Přidáno před 2 hodinami
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno před 4 hodinami
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno před 16 hodinami
Pomerančová zmrzlina
Přidáno před 20 hodinami
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami
Přidáno 29. 7. 2025 06:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Hujovka před 19 minutami
Máslové kuřátko pečené v sáčku
kasulk@email.cz před 1 hodinou
Cuketové palačinky z kefíru
xjanax před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Bobo před 12 hodinami
Chilli con carne
Svagi před 13 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
MaruR před 14 hodinami
Skandinávská polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova před 15 hodinami
Knedlíčky s borůvkovým žahourem
Receptyodjakuba před 15 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
DianaTr před 15 hodinami
Tématické fráze:
konfitovaná husa,
konfitování masa,
konfitovaná kachní prsa,
konfitovaná husa recept,
konfitovana kachní stehna,
konfitovaná krkovice,
konfitovana husí stehna,
konfritovaná kachna,
konfritování,
svatomartinska kachna,
kachna na česneku,
konfitovana svatomartinská husa recept,
svatomartinská kachna recept,
kachní prsa konfitovaná,
husa konfitovaná,
konfitování husy,
recept konfitovaná husa,
konfitovana kačena,
komfitovaná kachna,
svatomartinská husa recept pohlreich
Suroviny:
kachna,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
česnek,
tymián,
vývar masový,
mouka hladká
Komentáře (40)
Popíchala jsem celou kachnu /jde to snadněji když je ještě rošku zmrzlá. Příště budu péct jenom 4 hodiny aby se mi nesloupla kuže na prsou. Tuk i šťávu jsem slévala cca 5 x !Kachnu už jinak připravovat nebudu.
Přestože mám žlučník (zatím) v pořádku a moje rodina rovněž, tak se nebojím říct, že konfitování není způsob přípravy, která by příliš zatěžovala organismus. Důležité je, abychom sádlo důkladně slili a maso následně opekli, třeba podlité vodou. Konfitování zajistí masu šťavnatost, ale nikoli mastnost.
Výpek je možné potom zredukovat, jak píšu, a šťávu vyrobit spíše lehčí - možno i jen prostřednictvím vývaru, bez mouky, pokud by někomu vadila. Ale zase na druhou stranu, mouka mastnotu sráží... Srettinky způsob je dovedený k dokonalosti a moc děkuji, že ho popsala!!
televizní věž.
Sem s tím ,já mám tak ráda kachnu a nemužu ji jíst!
při té poslední fotce jsem jenom polkla..zato hodně hlasitě