Postup přípravy
Krok 1: Králíka rozdělíme na porce, omyjeme, osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme přes noc odležet.
Krok 2: Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme dorůžova.
Krok 3: Přidáme porce masa, okořeníme, osolíme a osmahneme. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme.
Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Příloha-knedlík, brambor, rýže, lze cokoliv.
Zveřejněno 27. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beskydský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLZZ
Moje poznámka
Beskydský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLZZ
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 43 minutami
Okurková limonáda
Přidáno před 1 hodinou
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 17 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řecká musaka
Olina3 před 48 minutami
Stánkové langoše
ZuzanaKoukolova před 56 minutami
"Langoše" z tvarohu
Edita1 před 2 hodinami
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 11 hodinami
Meruňkové řezy s tvarohem
Xilena před 12 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Ninuš před 13 hodinami
Listový salát s teplým kuřecím masem a vejci
Dagemar před 13 hodinami
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
kocourer před 13 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
pesmax před 15 hodinami
Tématické fráze:
králičí plec,
úprava králíka,
kralici plec s hrudi recept,
králík na kyselo,
úprava štiky,
jak upravit králíka,
čina z kralika,
beskydský řízek,
králičí plec s hrudí,
kralici plec recept,
recepty na úpravu králíka,
vynikající králík,
králík recepty,
králičí hrudí,
králičí plec recepty,
úprava králičího masa,
králík na čínu,
kyselo z kralika,
králičí mor,
recept na úpravu králíka
Suroviny:
maso králičí,
maso uzené,
cibule,
česnek,
pepř mletý,
sůl,
olej,
mouka hladká
Komentáře (6)