Bretaňské fazole
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu francouzský region, ale jsou součástí tradiční polské kuchyně.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 414 kJ / 2 728 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,76 g |
| Tuky | 216,30 g |
| Vláknina | 58,70 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 3,89 g |
| Sůl | 9,60 g |
| Sacharidy | 152,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájame na hranolčeky.
Krok 2: 1 strúčik cesnaku si odložime a ostatné spolu s cibulou nasekáme nadrobno.
Krok 3: Na rozohriatom oleji vyškvaríme hranolčeky slaniny, pridáme cibulu s cesnakom a orestujeme. Všetko zasypeme hladkou múkou a premiešame.
Krok 4: Do kastrola vlejeme štavu z fazulovej plechovky + par lyžic vody a suché bylinky, vymiešame voňavú zaoprážku. Dosypem mletú papriku a premiešame.
Krok 5: Prilejeme pasírované paradajky a vsetko zmiešame do hladka. No a nakoniec aj fazulu z plechovky.
Krok 6: Ak to máme priliš husté, tak dolejeme viac paradajkovej štavy, alebo vody. Domiešame kečup, sol a nechame prevriet na jednu bublinu.
Krok 7: Odstavime a prelisujeme cesnak. Niekedy su pasirované paradajky kyslejšie a vtedy dosypeme štipku cukru.
Krok 8: Ako prílohu možeme uvarit úplně obyčajné zemiaky, nebo podáváme s chrumkavou bagetou.
Zveřejněno 27. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bretaňské fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG0P
Moje poznámka
Bretaňské fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG0P
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 21 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Majka80 před 4 minutami
Perníčky hned měkké pro děti vylepšené
Virtuous0112 před 56 minutami
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 2 hodinami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 2 hodinami
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 3 hodinami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 3 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 4 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 9 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 10 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 17 hodinami
Tématické fráze:
bílé fazole po bretaňsku,
fazole na husto,
bretoňské fazole,
fazole v konzervě,
recepty fazole z konzervy,
fazole z konzervy,
fazole nahusto,
recepty fazole na husto,
fazole recepty,
fazole z konzervy recept,
recept fazole z konzervy,
fazole recept,
fazole z konzervy recepty,
fazole v konzervě recept,
recept na fazole z konzervy,
brataňské fazole,
jak dlouho vařit fazole,
fazole po bretoňsku,
bretaňská omáčka,
cim nahradit majoranku
Suroviny:
fazole červené,
slanina oravská,
olej,
cibule červená,
česnek,
mouka hladká,
tymián sušený,
rozmarýn,
nať petrželová,
majoránka,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
bobkový list,
pasírované rajčata,
kečup pikantní,
cukr
Komentáře (33)
Posílám bodíka.
K receptu nejsou žádné komentáře.