Suroviny
Porce: 4 - 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 427 kJ / 341 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,19 g |
| Tuky | 22,99 g |
| Vláknina | 9,85 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 14 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 26,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na jemné nudličky. V širším kastrolu mírně rozehřejeme tuk, přidáme pokrájenou cibuli a pomalu jí restujeme do sklovata.
Krok 2: Hlávku zelí očistíme, překrájíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na jemné nudličky. Na sklovatou cibuli přidáme zelí a necháme restovat.
Krok 3: Poté přidáme lžíci cukru a za stálého míchání ho necháme v hrnci roztavit do světlé barvy. Zelí se tím krásně obalí. Poté přidáme tymián, kmín, zamícháme a ihned zalijeme vodou do třetiny výšky zelí. Zelí zlehka osolíme a dusíme asi 5 minut bez poklice, uniknou tak výpary a zelí tolik nenadýmá.
Krok 4: Poté ze zelí vydusíme všechnu vodu a zlehka jej za stálého míchání zasypeme moukou. Mouka se tak nabalí na zelí a nedělá hrudky. Vše pár minut orestujeme a pak podlijeme studenou vodou opět do třetiny výšky zelí.
Krok 5: Zelí necháme ještě asi 10 minut dusit a pak jej dochutíme solí, cukrem a nakonec octem dle vlastní chuti.
Zveřejněno 7. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tymiánové zelí - dušené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOg5
Moje poznámka
Tymiánové zelí - dušené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOg5
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 12 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 16 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 35 minutami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 1 hodinou
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 7 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 8 hodinami
Květákové placičky
Valis před 9 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 10 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 11 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 11 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 12 hodinami
Tématické fráze:
tymiánové zelí,
dušené zelí recept,
zelí recept dusene,
hlávkové zelí recepty,
dušené zelí recepty,
recepty na netradiční zeli,
úprava zelí bez mouky,
zelí na tymiánu,
dušené zelí s tymianem,
červené zelí s tymiánem,
dušené zelí,
hlávkové zelí jak zachovat,
netradiční zelí,
dušené zelím,
slezská hrudka,
dušené hlávkové zelí,
zelí s tymiánem,
červené zelí s tymián,
kysané zelí netradičně,
netradiční recepty ze zelí
Suroviny:
zelí hlávkové,
olej,
cibule,
sůl,
cukr krupice,
tymián čerstvý,
kmín drcený,
mouka hladká,
voda,
ocet
Komentáře (11)
krásné foto