Lasagne s mletým masem
Zapékané lasagne s mletým masem a bešamelem jsou velmi oblíbené jídlo. Pláty lasagní se do pekáčku pokládají suché, nepředvařené. Jednotlivé vrstvy je nutné proložit dostatečným množstvím omáčky, aby se během pečení lasagne měly v čem "uvařit".
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 385 kJ / 1 287 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,68 g |
Tuky | 38,94 g |
Vláknina | 12,35 g |
Cholesterol | 490 mg |
Sodík | 1,56 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 82,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a také orestujeme, přidáme pesto a trochu soli. Pod pokličkou dusíme cca 15 minut, potom přidáme oloupaná nakrájená rajčata a papriky a chvíli ještě dusíme.
Krok 2: Mezitím uvaříme bešamel - na másle uděláme jíšku, zalijeme studeným mlékem a provaříme. Dochutíme muškátovým květem a solí.
Krok 3: Na dno zapékací mísy dáme vrstvu lasagní (syrových), polijeme bešamelem, na něj naklademe anglickou slaninu a kdo chce, ještě plátky sýra.
Krok 4: Další vrstva lasagní, na ně vrstva masové směsi, opět vrstva lasagní + bešamel. Zase lasagne, na ně masová směs, opět lasagne a bešamel, kterým končíme. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Krok 5: Pečeme cca 45 minut při 180 °C. Před podáváním necháme chvilku vychladnout.
Zveřejněno 4. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne s mletým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrBE
Moje poznámka
Lasagne s mletým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrBE
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 17 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 18 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veselý kuřecí plátek
Leren před 20 minutami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 21 minutami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 22 minutami
Pečené nudličky z kapra
Leren před 23 minutami
Zapečený chřest
Leren před 24 minutami
Pikantní vepřová kýta
bonaher před 43 minutami
Pizza bez droždí
Fitulka před 47 minutami
Palačinky s džemem
Fitulka před 47 minutami
Domácí bujón
Fitulka před 48 minutami
Šťáva z květů černého bezu 2
Fitulka před 49 minutami
Tématické fráze:
lazaně,
jak udělat dobré lasaně,
lasagne s mletým masem,
recept na lazane,
lazaně s bešamelem,
lásaně,
lazaně recept,
recept lazane,
recepty z lasane,
lazaně pro začátečníky,
recepty lazane,
recepty na lazane,
recept na lazaně výborné,
bešamel na lasaně,
bešamel na lasaně,
nejlepší lasaně,
lasaně s mletým masem,
lasaně recept,
originál recept na lazaně,
recepty lasaně
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
česnek,
olej,
rajče,
paprika čerstvá zelená,
pesto bazalkové,
slanina anglická,
sýr,
mléko,
mouka hladká,
máslo,
květ muškátový,
sůl,
těstoviny lasagne,
sýr strouhaný
Komentáře (40)
Ta úvodní fotečka, tedy ta krmě na ní, je překrásná (až na ten poskvrněný talíř...)
Jak píšeš - nejdříve se zamyslet, pak až psát
jen bazalkový pesto se mě nedělal... česnek jsem přimíchal do cibulky. a u bazalky, kterou máme se ženou rádi, jsem nasekal pár lístků a na závěr přidal do bešamelu. tenhle experiment se vyplatil, lazaně měli jemnou chuť po bazalce, byla příjemně cítit v každém kousku, moc jsme si pochutnali.