Lasagne s mletým masem
Zapékané lasagne s mletým masem a bešamelem jsou velmi oblíbené jídlo. Pláty lasagní se do pekáčku pokládají suché, nepředvařené. Jednotlivé vrstvy je nutné proložit dostatečným množstvím omáčky, aby se během pečení lasagne měly v čem "uvařit".
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 385 kJ / 1 287 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,68 g |
Tuky | 38,94 g |
Vláknina | 12,35 g |
Cholesterol | 490 mg |
Sodík | 1,56 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 82,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a také orestujeme, přidáme pesto a trochu soli. Pod pokličkou dusíme cca 15 minut, potom přidáme oloupaná nakrájená rajčata a papriky a chvíli ještě dusíme.
Krok 2: Mezitím uvaříme bešamel - na másle uděláme jíšku, zalijeme studeným mlékem a provaříme. Dochutíme muškátovým květem a solí.
Krok 3: Na dno zapékací mísy dáme vrstvu lasagní (syrových), polijeme bešamelem, na něj naklademe anglickou slaninu a kdo chce, ještě plátky sýra.
Krok 4: Další vrstva lasagní, na ně vrstva masové směsi, opět vrstva lasagní + bešamel. Zase lasagne, na ně masová směs, opět lasagne a bešamel, kterým končíme. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Krok 5: Pečeme cca 45 minut při 180 °C. Před podáváním necháme chvilku vychladnout.
Zveřejněno 4. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne s mletým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrBE
Moje poznámka
Lasagne s mletým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrBE
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 12 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 15 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 16 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 17 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 17 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Tématické fráze:
lazaně,
jak udělat dobré lasaně,
lasagne s mletým masem,
recept na lazane,
lazaně s bešamelem,
lásaně,
lazaně recept,
recept lazane,
recepty z lasane,
lazaně pro začátečníky,
recepty lazane,
recepty na lazane,
recept na lazaně výborné,
bešamel na lasaně,
bešamel na lasaně,
nejlepší lasaně,
lasaně s mletým masem,
lasaně recept,
originál recept na lazaně,
recepty lasaně
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
česnek,
olej,
rajče,
paprika čerstvá zelená,
pesto bazalkové,
slanina anglická,
sýr,
mléko,
mouka hladká,
máslo,
květ muškátový,
sůl,
těstoviny lasagne,
sýr strouhaný
Komentáře (40)
Ta úvodní fotečka, tedy ta krmě na ní, je překrásná (až na ten poskvrněný talíř...)
Jak píšeš - nejdříve se zamyslet, pak až psát
jen bazalkový pesto se mě nedělal... česnek jsem přimíchal do cibulky. a u bazalky, kterou máme se ženou rádi, jsem nasekal pár lístků a na závěr přidal do bešamelu. tenhle experiment se vyplatil, lazaně měli jemnou chuť po bazalce, byla příjemně cítit v každém kousku, moc jsme si pochutnali.