Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višňový zákusek

Hodnocení receptu je 4,9 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 562 kJ /
3 720 kcal
Bílkoviny110,59 g
Tuky76,69 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 1,59 g
Sodík 1,06 g
Sůl2,05 g
Sacharidy636,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Krok 2: Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 15 minut na 200°C. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus polijeme griotkou. Krok 3: Náplň I.:
Višně z kompotu vypeckujeme, šťávu přecedíme. Višně rozmixujme a šťávu dolijeme vodou do 7 dl. Do kastrůlku dáme višně, 100 g cukru, 6 dl šťávy a dáme vařit. V zbývajícím 1 dl šťávy rozmícháme 3 pudinkové prášky a přidáme do vroucích višní a uvaříme hustou kaši. Když zhoustne, ještě do vřelé vmícháme sníh z bílků a zbývající cukr. Sníh i cukr přidáváme postupně. Hotový krém vlijeme na korpus a necháme ztuhnout. Krok 4: Náplň II.
Šlehačku ušleháme do tuha. Jogurt smícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem. Šlehačkovou náplň natřeme na vychladlou náplň I. a necháme ztuhnout. Krok 5: Povrch řezů zdobíme nastrouhanou čokoládou.

Zveřejněno 13. 11. 2011

Poznámka autorky Bahula

Vypeckovaný višňový kompot kupuji v Lidlu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x75r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x75r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bahula: Bahulko, Eva 406 vůbec nepřehání, protože Tvoje moučníky jsou dokonalost sama.
Nádherné a sbíhají se sliny!

:yes::yes::yes::-K krásné

Nádherné :yes::yes::yes::yes:

eva406:Děkuji, ale myslím, že přeháníš:-K:-K:-K:-

Dívala jsem se na všechny recepty autoky "Bahula" a nemůžu si pomoct. Dokonalé výtvory a profesionální fotografie by s přehledem mohly být ihned vydány jako kuchařka. Ráda peču, vařím, jako všichni si myslím, že dobře,ale proti ní jsem opavdu "pipla" (zvlášť na úhlednost řezů apod.)

Bahula:povedl,:yes:chutnal:yes:a určitě ještě někdy upeču;-):yes::yes::yes:

monikaK: Určitě se povedl a doufám, že bude chutnat :-K

rebeka:holka,copak nevíš,že to neumím:-S:-8:-D:-D:-D

monikaK: a kde je foto:-//:-? ukaž:-!:-D:-D:-D

upečeno,vychlazeno,načančáno-už chybí jen hosté:yes::yes:

Evi,mám,možná hloupý,dotaz - ty 4 bílky jsou nutné v té 1.náplni?Zítra chci vyzkoušet tuto nádheru:-8

Tak jsem dnes tuhle nádheru udělala jsem zvědavá jak bude chutnat hostům :-):-))

Super, určitě zkusím udělat:yes::-p

Ja.Lenttilka: Moc se Ti podařil, vypadá moc hezky:yes: A autorku receptu jsem už chválila:-D

Díky za typ. Koupím si ho tam:-):-K

BILKOVAI: Z meruněk jsem nezkoušela, ale kompot O,7l z vypeckovaných višní kupuji v Lidlu asi za 27,- Kč.

Ja.Lenttilka:Děkuji za foto a vyzkoušení a jsem ráda, že řezy chutnaly:-K

Nemám višně.:-S Šlo by to udělat třeba z meruněk? Ty jsou taky takový kyselejší. Ráda bych to zkusila:-8

skvělý zákuseček,olizovali jsme se až za ušima :yes::yes::yes::-p

Kateřina: Želatinový ztužovač se rozmíchá asi s 1dl studené vody, pak se přidá 3-4 lžíce jogurtu, pořádně se vymíchá a přidá se do jogurtu se šlehačkou. Vše je za studena. Návod je na obalu ztužovače.
Alexxa: Přidávám foto stěrek a nože, kterým řezy krájím. Je to starý nůž, který mi upadl na zem a ulomilo se mi kousek rukojeti.

Kateřina 23. 11. 2011 15:54
Dobrý den ráda by jsem se zeptala jestly ten želatinový ztužovač přide do té šlehačky teplý????????? díky

jahoda:moc děkuji:-K:-K

Krásná práce:yes:

Merylas: díky, ale každý den by mne to nebavilo. Jako koníček je to zajímavé:-K

Bahula: Tvé moučníky jsou opravdu pohádkové;-):yes: Nevím jak to teda děláš:-D Taky bych byla pro tu Tvoji cukrárnu;-) Bylo by tam narváno, protože takové zákusky co děláš Ty, to se hned tak nevidí.:yes:

:-K nádhera

Zákusek je jedna velká krása:yes:

Alexxa: doplním za Bahulu (nevadí, že ne:-))- také to používám). Jde to krásně malou asi 10cm plastovou stěrkou, kterou koupíte v domácích potřebách(já ji dokonce dostala přiloženou u nějaké nádoby). Má na jedné straně zuby menší a na druhé straně má zuby větší, nebo na jedné straně bývá rovná hrana a na druhé straně jsou zuby.
Jde to ozdobit i vidličkou, ale touto zubatou stěrkou je to mnohem jednoduší a rychlejší:-K

Už jsem se vrátila, jsem opět doma a nestačím zírat na bodíky a milé komentáře. Všem moc a moc děkuji:-K:-K:-K
Nejsem ani kuchařka ani cukrářka a moje zaměstnání má daleko od těhle profesí. Vaření a hlavně pečení je můj koníček.
Řezy krájím starým nožem, po každém řezu nůž utírám a nahřívám v horké vodě. Příště ho vyfotím i s platovými kartami.

Nádheraaaa:-K a ráda bych prosím věděla,jak je možné docílit tak krásný povrch na zákusku..předem moc děkuji za radu..:yes:

:-OTak tohle nádherné dílko mi uniklo:-8V komentářích bylo řečeno vše;-)já smekám a jen hodnotím:-K+36:-K:-p:yes:

:-p krásné:-K:yes:

Bahulko, ty bys vážně měla uvažovat o změně profese...kavárnička s těmito luxusními zákusky by byla vyhlášená:-K:-K:-K:yes::yes:

Bahulo - no to je krása :-D:yes:

Panebože:-O:-O:-O:yes::yes::yes:...+11111

mnaminky:-! vyzkousejte vsechny:-pke kavicce je nejlepsi:-K:yes::yes::yes:

Nádherný zákusek,:-8hned bych si ke kávičce dala. Ukládám a určitě vyzkouším.;-)Posílám bodík.:-p:-K

No to je paráda a nejen vzhledově:yes::yes::yes: Mně se málokdy podaří stejnoměrně zozkrojit řez podélně. Už jsem si na to udělala zlepšovák, ale neosvědčil se moc. Vím, že existuje strunové řezání, ale nikde jsem to zatím neviděla.:yes:+28

Nádhera jako od cukráře:-*:-K:yes:

:yes:jako když zastřihne...:yes:;-)

Dámy,tohle mi fakt nedělejte!Já jsem snad z bezpečnostních důvodů přestanu chodit:-S:-D
Jinak nemůžu recept než pochválit a uložit si ho,mňam:-p:yes:

:-p luxusní zákusky:yes::-K

Tématické fráze:
top recepty višnové řezy-luxusní, recepty na zákusky, zákusek s višněmi, višňový kompot, zákusky recepty, luxusni zakusky, zajímavé zákusky, višnová bublanina od cukráře, zajímavý zákusek, zákusek, visnový kompot recept, višnové zákusky, zákusky s višněmi, nejlepší zákusky, recepty zákusky, luxusní zákusek, dorty řezy rolády recepty, luxusní recept na zákusek, zákusky z višní, zákusky jako od cukráře

Suroviny:
vejce, cukr, voda, olej, kakao, mouka polohrubá, griotka, kompot višňový, cukr krystal, pudink vanilkový, bílek, jogurt bílý, šlehačka, cukr vanilkový, ztužovač želatinový, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu