Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Aljašská treska je oblíbená pro své křehké, bílé maso a jemnou chuť. V tomto jednoduchém receptu ji doplňuje svěží citronovo-máslová omáčka, která rybě dodá šťavnatost a lahodné aroma.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 895 kJ / 3 082 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 15,37 g | 
| Tuky | 294,72 g | 
| Vláknina | 5,84 g | 
| Cholesterol | 473 mg | 
| Sodík | 120 mg | 
| Sůl | 0,25 g | 
| Sacharidy | 65,43 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat.
	Krok 2: Mezitím připravíme omáčku. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, zasypeme  ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme bílým vínem a smetanou na vaření. Pak jí zředíme na potřebnou konzistenci zeleninovým vývarem.
	Krok 3: Okořeníme, přidáme očištěnou nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, lžíci francouzské hořčice, špetku kurkumy a vše povaříme. Poté přecedíme.
	Krok 4: Porce připravené aljašské tresky zprudka opečeme z obou stran na pánvi na směsi másla a olivového oleje.
	Krok 5: Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem
Zveřejněno 15. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8B7o
Moje poznámka
					
				
Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8B7o
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 46 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							treska recept, 
						
						
							aljašská treska recepty, 
						
						
							aljašská treska recept, 
						
						
							aljašská treska, 
						
						
							recepty aljašská treska, 
						
						
							treska s omáčkou, 
						
						
							recept na aljašskou tresku, 
						
						
							recept aljasska treska, 
						
						
							jak připravit tresku, 
						
						
							jak upravit tresku, 
						
						
							recepty na tresku, 
						
						
							jak připravit aljašskou tresku, 
						
						
							morska treska recept, 
						
						
							treska na pánvi, 
						
						
							aljasska treska je dobrá, 
						
						
							recepty na aljasskou tresku, 
						
						
							recepty z tresky, 
						
						
							recept na tresku, 
						
						
							treska recepty, 
						
						
							jak upravit aljašskou tresku
						
					
						Suroviny:
						
							treska aljašská, 
						
						
							sůl mořská, 
						
						
							pepř bílý mletý, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							citron, 
						
						
							cibule šalotka, 
						
						
							víno bílé, 
						
						
							smetana, 
						
						
							vývar zeleninový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř bílý mletý, 
						
						
							hořčice francouzská, 
						
						
							kurkuma
						
					
	
			
	
Komentáře (26)