Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Klasický rýžový nákyp znají skoro všichni, ale slyšeli jste už o variantě z ovesných vloček? Takzvaný vločkovec, třeba s jablky, rozinkami a skořicí, je dokonalý podzimní dezert nebo sladká snídaně. Je nejen lahodný, ale také výživný.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 844 kJ / 2 114 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,44 g |
| Tuky | 70,39 g |
| Vláknina | 34,80 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 1,14 g |
| Sůl | 2,72 g |
| Sacharidy | 290,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přidáme sůl, ovesné vločky a za častého míchání povaříme na mírném ohni asi 5 minut, až se mléko vsákne a vločky změknou.
Krok 2: Takto připravené vločky přemístíme do mísy a necháme trošku prochladnout.
Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Krok 4: Žloutky ušleháme s větší části cukru, vanilkovým cukrem a kůrou, smícháme s uvařenými vločkami. Bílky ušleháme do pevného sněhu a opatrně vmícháme do vločkové směsi.
Krok 5: Pekáček nebo zapékací misky vymažeme kouskem tuku, zbytek necháme na pokladení povrchu. Troubu předehřejeme na 170-180 °C.
Krok 6: Na dno rozprostřeme polovinu vločkové směsi, na ni rozložíme jablka, která pocukrujeme podle chuti, poprášíme skořicí, přidáme rozinky a vše zakryjeme zbytkem vločkové směsi.
Krok 7: Povrch poklademe zbytkem tuku, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 - 40 minut.
Zveřejněno 20. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M56Q
Moje poznámka
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M56Q
Nejnovější recepty
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 49 minutami
Domácí čokoláda
Přidáno před 1 hodinou
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Rohlíčky se slunečnicovými semínky
Přidáno před 14 hodinami
Barevná roláda z lineckého těsta
Přidáno před 17 hodinami
Červená rybí polévka
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynutý makový květ
KlaunVG před 21 minutami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 4 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 5 hodinami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 7 hodinami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 13 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 13 hodinami
Květákové placičky
Valis před 14 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 15 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
vločkový nákyp,
nákyp z ovesných vloček,
vločkovec,
ovesné vločky s jablky,
ovesny nakyp,
vločkový závin,
vločkový koláč s jablky,
jablecny vlockovec,
jablkový závin z ovesných vloček,
ovesny nakyp s jablky,
vločkový nákyp s tvarohem,
nákyp z ovesných vloček s jablky,
vločkový nákyp recept,
vločkový nákyp s ovocem,
zapečené vločky s jablky,
recepty vločkovec,
ovesne vlocky nakyp,
zapečené ovesné vločky s jablky,
nákyp z jablek,
tvarohovo ovesný nákyp
Suroviny:
vločky ovesné,
mléko,
sůl,
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
jablko,
rozinky,
skořice mletá,
máslo
Komentáře (34)
Trochu jsem si ho poupravila, na žloutky jsem použila celý vanilkový cukr a pak jen jednou lžící cukru posypala jablka (moc nesladím a jablka byla sladká dost, takže mi to takhle stačilo), jablka jsem vydatně posypala skořicí a na ně jsem pak rozetřela tvaroh, co jsem doma měla rozdělaný. Když bylo hotovo, tak jsem si nákyp posypala ještě praženou strouhankou... bylo to mňam, mňam
Opravdu dobrý recept, děkuji za něj
Bibinka: Nemívám dobré nápady, zdroj jsem uvedla