Kropenaté řezy
Řezy na plech jsou oblíbeným moučníkem zejména na rodinný víkend. Využijte sezonu hrušek a připravte tyto kropenaté řezy. Vespod mají lahodný piškot, další vrstvu tvoří hrušková náplň a vše to zakrývá šlehačková náplň s čokoládou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 477 kJ / 7 284 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,85 g |
| Tuky | 362,12 g |
| Vláknina | 36,96 g |
| Cholesterol | 2,20 g |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 3,01 g |
| Sacharidy | 866,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli. Zašleháme žloutky.
Krok 2: Do žloutkové hmoty vmícháme mléko, mouku s kypřícím práškem, čokoládovou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Krok 3: Plech s vyvýšeným okrajem vyložíme pečícím papírem, rozetřeme těsto. Pečeme při 175 °C asi 30-35 minut. Korpus necháme vychladnout na plechu.
Krok 4: Na přípravu hruškové náplně oloupeme hrušky, odstraníme jádřince a hrušky nakrájíme na kostičky. Hrušky povaříme asi 7 minut ve 400 ml vody, cukrem, skořicovým cukrem a citrónovou šťávou.
Krok 5: Pudink smícháme se zbývající vodou a vlijeme do povařených hrušek. Za stálého míchání ještě asi 1 minutu povaříme. Hruškovou směs natřeme na korpus a necháme vychladnout.
Krok 6: Čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě, přidáme asi 3 lžíce smetany a vymícháme.
Krok 7: Smetanu ušleháme, vmícháme čokoládu a jogurt.
Krok 8: Závěrem vmícháme želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu.
Krok 9: Šlehačkovou náplň rozetřeme na úplně vychladlou hruškovou náplň a necháme ztuhnout.
Zveřejněno 3. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kropenaté řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6WA
Moje poznámka
Kropenaté řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6WA
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 2 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 6 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 14 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 20 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
artistichideaway před 32 minutami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 1 hodinou
Jogurtová buchta
1anoli1 před 1 hodinou
Cuketové řezy s mákem
HelenaR před 1 hodinou
Krůtí holanďani
Zlatka25 před 3 hodinami
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 5 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 15 hodinami
Margot kuličky
Junys před 16 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 16 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 16 hodinami
Tématické fráze:
úžasné řezy recepty s foto,
kousekdortu.cz,
ŕezy,
třený řez,
třené řezy,
cukrárna katka ostrava fotogalerie dorty,
vaše řezy,
řezy z třeného těsta,
ostrava řezy,
kousekdortu.cz recepty,
ořechový dort neskutečně dobrý,
prekrasne rezy,
kuchařka bahula,
řezy vlasta,
recepty na třené řezy,
žloutkove ŕezy,
aby byl pěkný ušlehaný sníh,
třené řezy s krémem,
pralinkov%c3%a9+rezy,
bahula tupey
Suroviny:
vejce,
máslo,
cukr krupice,
sůl,
mléko,
mouka hladká,
kypřící prášek,
rýže čokoládová,
hruška,
voda,
cukr krupice,
cukr skořice,
šťáva citronová,
pudink vanilkový,
smetana ke šlehání,
jogurt bílý,
čokoláda na vaření,
cukr vanilkový,
ztužovač želatinový
Komentáře (45)
Zleva - dortové želé, uprostřed želatinový ztužovač a vpravo želatina v plátcích.
Použití je napsáno na obalu, já preferuju tu želatinu v plátcích, dobře se dávkuje :)
by šlo z jablek ! ! Děkuji Jana
Je to fakt výborné a těším se, až se to do zítřka více rozleží...
Zasloužený bodík letí
děkuju za odpověď, vrhnu se na ně ve čtvrtek, v pátek je manžel ponese do práce, ale nevím, jestli je ubráním ve čtvrtek večer, manžel bude chtít určitě ochutnat :-P
Ty kávové vypadají dobře, už jsem si je dříve dala do oblíbených
Tak snad se to povede...
Bahulo opravdu máš všechny své výtvory nádherně zhotovené
Danca,Petra,Pajaja: Děkuji za milé komentáře