Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 635 kJ / 1 586 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,56 g |
| Tuky | 77,50 g |
| Vláknina | 0,70 g |
| Cholesterol | 876 mg |
| Sodík | 895 mg |
| Sůl | 1,87 g |
| Sacharidy | 10,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMMg
Moje poznámka
Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMMg
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 1 hodinou
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 14 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílková bábovka
Pavluska75 před 50 sekundami
Klobásníky
Krista56 před 54 minutami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 2 hodinami
Jednoduché langoše
o.d před 2 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 2 hodinami
Gulášová polévka
o.d před 2 hodinami
Domácí rohlíky
MirkaHr před 6 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 15 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 15 hodinami
Tématické fráze:
tatarák recept,
tatarák,
příprava tataráku,
recept na tatarák,
tatarák pohlreich,
tatarák recept pohlreich,
recept tatarak,
tatarák z mleteho masa,
příprava tataráku recept,
příprava tatarského bifteku,
tatarak z prave svickove recept,
recepty tatarák,
jak udelat tatarak,
jak se dělá tatarák,
tatarak priprava,
tatarský,
tatrský biftek,
jak připravit tatarák,
recepty na tatarak,
biftek recept
Suroviny:
svíčková hovězí,
olej,
žloutek,
cibule bílá,
hořčice,
kečup sladký,
pepř bílý,
sůl,
topinka,
olej,
topinka
Komentáře (93)
Dobrý odkaz
Se vším tam lze souhlasit, až na použití slivovice
Píše: "...koňak nebo whisky už má docela výrazný vliv na chuť bifteku."
No, pokud necítí slivovici, tak už má patrně ze slivovice propálený "kotel"
Když tam máte pravou svíčkovou, dejte jenom pepř, sůl a cibulku viz
http://www.zabijacky.cz/news/tatarsky-biftek-origi... . Takhle je škoda tu chuť masa něčím přebíjet, to už to může být namleté cokoli ...
Evina:Evino, Tvoje zdůvodnění kandiduje na fór týdne
Aspoň sa pobaví viac ľudí. (Nad tou tatarkou.
KROKODÝL:
TAM o KEČUPU ani SLOVO