Bratislavský vánoční závin
Pracnější recept na (nejen) vánoční závin z kynutého těsta s makovou či ořechovou náplní si žádá více času na přípravu, ale odvděčí se vám lahodnou chutí. Netradiční potírání vaječným žloutkem a bílkem se zasycháním zajistí mramorování a lesk.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 38 482 kJ / 9 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,39 g |
Tuky | 466,55 g |
Vláknina | 71,74 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 806 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 984,91 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavský vánoční závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JyjJ
Moje poznámka
Bratislavský vánoční závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JyjJ
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 55 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
bratislavsky makovy zavin,
bratislavske rozky,
bratislavsky orechový závin,
bratislavský moučník,
bratislavské cesto,
bajgle,
orechovy závin,
bratislavské rohlíčky,
bratislavske rozky recept,
závin,
bratislavský bajgel,
recept vanočni bajgle,
vanocni bajgle,
makovy zavin bratislavsky,
bratislavske vanocni zaviny,
vanocni bratislavsky zavin,
bajgle recept,
bratislavské placko,
bratislavsky kynuty zavin,
bratislavský rohlík
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
droždí,
cukr,
mléko,
smetana zakysaná,
sůl,
bílek,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
mléko,
cukr vanilkový,
rozinky,
rum,
mák mletý,
cukr moučkový,
citron,
voda,
rozinky,
rum
Komentáře (45)
Mám knihu, ako sa kedysi varilo v Prešporku (Bratislave), dá sa do nej začítať a dozvedieť všeličo.
Jeden špatný jsem také koupila v Maďarsku v Tescu. Taky koš a už nemám odvahu kupovat mák vubec. Mám pocit ,že hraju basket . Ze tří dva skončí v koši. A když není úplně na vyhození ,tak nechutná a něco mu chybí, je jaksi vyčichlý nebo co. Tak si opravdu v té Bille měla štěstí ,dostali čerstvý. Také skladuju v mrazáku,ale když je špatný u když koupíš, tak ho ten mrazák nezlepší .
Chystám se taky na něj, ale po svátcích
Magdi, jediné, co u nás neprojde, je nějaké uležení
K bodovaniu - nikdy nebolo objektívne, vieme svoje...Kopa skvelých receptov tu ostane nepovšimnutých (môj to nemusí byť), ale sem tam ho niekto objaví a ocení.