Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná haruľa

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 369 kJ /
2 956 kcal
Bílkoviny205,09 g
Tuky115,66 g
Vláknina39,65 g
Cholesterol 896 mg
Sodík 2,24 g
Sůl5,12 g
Sacharidy256,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ošúpané zemiaky postrúhame na strúhadle, necháme 15 minút odstáť, potom z nich opatrne vylejeme vodu, aby škrob zostal v mise. Krok 2: Pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, 2-3 pl múky (podľa druhu zemiakov: sypké zemiaky sa lepšie zahustia hladkou múkou), vajcia, osolíme, okoreníme a ochutíme 1 pl majoránky. Dobre premiešame, ak treba, pridáme múku, aby cesto nebolo veľmi riedke. Krok 3: Zapekaciu misu vymastíme olejom alebo masťou a vysypeme hrubou múkou. Krok 4: Na dno navrstvíme 2/3 cesta, naň dáme vrstvu pomletého a na cibuli orestovaného mäsa. Krok 5: Zakryjeme zvyšným zemiakovým cestom a navrch poukladáme plátky slaniny. Krok 6: Pečieme 30-40 minút v rúre predhriatej na 180°C. Krok 7: Pokrájame a podávame so surovou kyslou kapustou (zelí).

Zveřejněno 9. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná haruľa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rMz4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná haruľa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rMz4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

magdalénka, receptové zošity starých mám sú zakopané poklady, však?:-K

amalia:ja si tiež rada pozerám staré recepty...židovské nemám, ale mám napr. knihy Prešporskú kuchyňu, alebo Kejřovú...
alebo mám rozpadávajúci sa zošit s receptami po starej mame. (umrela r. 1939 ako 25-ročná)
Takže, študuj židovské kugle! Rozšír nám obzory!

magdalenka:-)), po tvojom upozornení som si spomenula, že mám veľmi peknú knižočku pánov Františka Janalíka a Jiřího Marholda: Tajemství židovské kuchyně a div sa svete - na strane 140 je naozaj recept na kugl (možno som ten názov videla práve tam, ale skleróza je skleróza...) s ingredienciami 2 kg brambor, 4 vejce, 3 cibule, pepř, sul, 4 macesy, husí sádlo. Ďakujem za poznámku, asi si dnes budem listovať v tejto kuchárke;-)

amalia: so slovom kugel (nie v nemčine)som stretla niekde v židovskej kuchyni, ale sa mi marí, že nejaké sladké jedlo.

:-DMagdalenka, Nadja, ešte som sa stretla aj s výrazom kugel...:-O;-)

magdalenka: děkuji

Nadja: haruľa, zemiaková baba, zemiakové placky, polesníky - všetko obmeny bramboráku, cmundy...

:-? Co znamená haruľa? Není to náhodou východňárský výraz?:-?
:-p:-p:-p Cmundu neboli bramborák máme rádi, mleté maso také, takže je to jasné - vyzkouším.
:yes:+5.:yes:

:-KTo se mi líbí+:yes::yes::-))

nedělávám náplň s masem, ale do bramb.těsta přidávám trochu kypřicího peč.prášku..je to pak hezky nadýchané;-)
někdy zkusím i tuto verzi;-):yes:

Haruľa je super vec, ale takto plnenú som ju ešte nerobila. Najbližšie urobím podľa tvojho receptu. Zatiaľ aspoň bodík ;-):yes:

Tak to určitě vyzkouším. Bramboráky milujeme, s mletým masem jsem je ještě nedělala, ale docela si to umím představit. Dávám ti 1. bod.

Tématické fráze:
haruľa, kuřecí harula, harula recept, bramborový kugl, kugl recept, zemiakova harula, bramborák harula, harula s masem, bramborové kugle, co je harula, kugl, recept na kugl, harula plnená masom, bramborák kugle, stare židovske recepty, bramborak s nivou-harula, recepty lehká jídla, východňárský řízek recept, co je to haruľa, bramborové placky východňárský

Suroviny:
brambory, maso hovězí, maso vepřové, slanina oravská, vejce, cibule, česnek, mouka hladká, pepř, majoránka, sůl, olej, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu