Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 556 kJ / 1 567 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,39 g |
Tuky | 35,46 g |
Vláknina | 46,83 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 247,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjYQ
Moje poznámka
Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjYQ
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 3 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 11 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 21 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 2 hodinami
Jogurtová bábovka II
káťa před 2 hodinami
Čokoládový dort s červenou řepou
stefi.f47 před 2 hodinami
Buchta Fešák
káťa před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
stefi.f47 před 2 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 2 hodinami
Míša řezy
kaja.tremlova před 3 hodinami
Housky na hamburger
panilek před 3 hodinami
Rebarborový koláč
mika277 před 3 hodinami
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
Erika2202 před 3 hodinami
Tématické fráze:
quinoa příprava,
quinoa bílá recepty,
kvinoa,
quinoa recepty na sladko,
quinoa na sladko,
cibule na sladko,
quinoa na sladko recept,
quinoa recept na sladko,
gvinoa,
quinoa sladké recepty,
kvinoa recepty,
priprava quinoa,
kvinoa mouka,
quinoa recepty sladké,
karamelizace cibule,
jak se karamelizuje,
recepty z quinoy,
jak se karamelizuje cibule,
quinoa,
quinoa bílá
Suroviny:
olej olivový,
cibule bílá,
cukr krupice,
quinoa,
vývar zeleninový,
rozinky,
estragon,
sůl,
pepř
Komentáře (21)
Ke karamelizaci cibule bych chtěla doplnit - když budete mít čas (hooodně času
Používám obyčejnou žlutou cibuli, ale s bílou to asi taky půjde. Na pánvičce rozehřeju máslo, přidám nahrubo nakrájenou cibuli, zesklovatím a potom stáhnu plotýnku na takové minimum, aby se cibule ještě dělala, ale opravdu jen tak tak (u mého sporáku s 9 stupni ji dělám střídavě na 2 a na 3), občas ji promíchám a ona pomaloulinku hnědne, ale nesmaží se - karamelizuje cukr v ní obsažený. Žádný cukr se nepřidává a po cca hodině tohoto procesu (fakt stačí kontrolovat třeba 3-4x, když vychytáte stupeň plamene, nebo i méně) máme krásnou karamelovou cibulku do cibulačky nebo v tomto případě do quinoy.
Pro zájemce podrobný popis tohoto postupu, i s vysvětlením, proč se tak děje, je u receptu na cibulačku tady: kulinarinky.cz/francouzska-cibulacka/
V případě nouze by šla jistě nahradit již zmiňovanými jáhlami nebo kuskusem (ten však obsahuje lepek, a není tudíž vhodný pro bezlepkovou dietu).
Budu moc ráda, když quinou někdo vyzkouší, třeba i jen jako přílohu místo rýže, a dá vědět, jaký měla úspěch. U nás všem moc chutná.