Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 620 kJ / 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,90 g |
| Tuky | 54,15 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 353 mg |
| Sodík | 4,19 g |
| Sůl | 9,83 g |
| Sacharidy | 26,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, přidáme smetanu, koření, řádně promícháme a dáme v uzavíratelné nádobě do lednice, ideálně přes noc.
Krok 2: V den D si připravíme dostatečně velký obdélník alobalu, který potřeme olejem. Před tím se ochutnáním mleté směsi přesvědčíme, zda jí nic nechybí, eventuelně dochutíme a dokořeníme.
Krok 3: Nyní na naolejovaný alobal rozprostřeme mletou směs, ideálně do obdélníkového útvaru. Potřeme hořčicí a poklademe náplní z kukuřice, klobásky, špenátu a karotky.
Krok 4: A smotáme do tvaru sekané (šišky), pomáháme si alobalem. Po obvodu šišky rozdrobíme kostku masoxu či jinou (ale nemusíme). Teď alobal pečlivě uzavřeme do tvaru gondoly, ať nám nevyteče výborná šťávička.
Krok 5: Gondolu přendáme do pekáčku, do poloviny gondoly nalijeme vodu, kterou dle potřeby v průběhu pečení doléváme.
Krok 6: Pečeme na 220°C (horkovzduch) cca 1 hodinu, poté alobal, majíce na tlapkách chňapky, obezřetně rozevřeme a vrátíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180°C a ještě 15 minut dopečeme kůrčičku.
Krok 7: Je to dobré jak teplé, s brambůrkami, přelitýma tou vynikající šťávičkou, tak i po studenu s chlebem. Hezky to vypadá i jako součást obložené mísy.
Zveřejněno 7. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tříkrálová sekanice pro Aničku K.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxMy
Moje poznámka
Tříkrálová sekanice pro Aničku K.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxMy
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
sekanice,
feferoňák,
feferoňák recept,
domaci sekanice,
domácí feferoňák,
přidání bramborového těsta do sekané,
panacci ze sisek,
sekanice rychle,
výborná sekanice,
sekanice recept,
recept houbová sekanice,
mleté maso recepty do trouby,
panacek z klobasky foto,
sekanice pečení,
sekanice z anglicky slaniny,
tříkrálová pečení,
panáček ze šišky,
uzviratelna folie na pečení masa,
ryze s vysocinou a korenim,
recepty k narozeninovemu pohosteni
Suroviny:
paprika sušená sladká,
pepř citronový,
sůl,
hořčice plnotučná,
smetana na vaření,
kukuřičky bonduelle,
karotka baby,
špenát baby,
klobása,
masox hovězí,
olej
Komentáře (56)
rebušo, jsi hodná, že sis přidala fotky
P.S. ten sýr tam je, jakože jsem rebí.. vidět není, splývá s vejcetem.. ale je tam
a né, že z tebe bude kvůlivá mě alkoholik
vy jste Tříkrálová
tahle není tak barevná, ale dobrá je taky..aspoň doufám, že bude hostům chutnat
ale jinak je to fakt kočena mezi sekačkama