Dort Pavlova
Vypadá jako nadýchaný obláček a také tak chutná. Sněhově bílým něžným dortem Pavlova okouzlíte naprosto každého. Příprava chce trochu cviku, ale pokud dodržíte tento postup, nemusíte se bát, že by se vám božský dezert nepovedl.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 951 kJ / 944 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,20 g |
| Tuky | 4,13 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 265 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 213,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme na sníh a postupně do něj po lžících zašleháme cukr. Šleháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Když promneme mezi prsty trochu sněhové hmoty, neměli bychom cítit krystalky cukru.
Krok 2: Ke sněhové hmotě přidáme ocet, vanilkové aroma a nakonec přes sítko prosejeme škrob a ručně promícháme. Vznikne krásně tuhá a sněhově bílá hmota.
Krok 3: Připravíme si nízký plech a vyložíme jej pečicím papírem. Doprostřed plechu naneseme sněhovou hmotu a rozetřeme do kruhu a průměru 24-26 cm.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 150 °C horní/dolní ohřev. Vložíme do ní dort a okamžitě troubu ztlumíme na 140 °C. Pečeme 15 minut a troubu ztlumíme na 120-130 °C. Pečeme asi 65-75 minut. Během pečení troubu neotevíráme.
Krok 5: Po upečení lehce pootevřeme dvířka trouby a korpus v ní necháme dojít a zcela vychladnout.
Krok 6: Po vychladnutí zdobíme dort krémem z mascarpone a šlehačky nebo jen ušlehanou šlehačkou a zdobíme ovocem.
Zveřejněno 10. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Pavlova
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZXr
Moje poznámka
Dort Pavlova
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZXr
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 9 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 10 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 18 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 9 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 9 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 10 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 12 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 12 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 15 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 16 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 16 hodinami
Tématické fráze:
pavlův dort,
pavlův dort recept,
moučník pavlova,
recept na pavlův dort video,
dort pawlova,
recept na dort,
dort z bílků,
dort recept,
mini dort pavlova,
dort,
dortíky pavlova,
recept na dort z bílků,
dortpavlova,
bilkovy dort,
pawlova dort,
zákusek pavlova,
bezlepkový dort recept,
dort pavlova mini,
recept dort,
bezlepkový dort
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
ocet,
vanilkové aroma,
škrob,
smetana ke šlehání,
ovoce
Komentáře (76)
Kdyby náhodou někdo viděl moji ódu, poraďte mi.?v neděli pojedu "na čisto"... A brala bych radu.. šlehačka raději se stužovačem? A mixované ovoce nad nebo pod šlehačku... Chci dát zase borůvky a asi nasekané pistácie.
Použila jsem škrob z tapioky a ocet (obyč., přiznávám) a úplně bez problémů.
Krájet to šlo taky krásně, nepraskalo to, no pohádka.
Musím říct, že se povedl na 1*
Nestačila jsem bohužel udělat foto, protože do 15 minut byl snědený.
Doufám, že se mi příště opět tak povede...
Díky za tento recept.
Dopisuji : dopadla kupodivu velmi dobře, ještě je ve vypnuté troubě, zítra ráno ozdobím a možná dám i fotku
Recept je tu pomalu 4 roky, tak proč za tu dobu administrátor neopravil v rcp renonc vzniklý patrně blbým překladem do češtiny? Ne každý čte komentáře...
Do PAVLOVA se dává škrob a je jedno jaký.
Škrob může být:
kukuřičný (Gustin, Maizena)
bramborový (Solamyl, Amylon)
ságo, manioka (tapioka) - ale tyto v Pavlova odzkoušené nemám...
podstatné jméno
kukuřičná mouka
kukuřičný škrob
Ale nevím zda se u nás sežene jen samotný kukuřičný škrob