Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 021 kJ / 483 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,47 g |
Tuky | 40,67 g |
Vláknina | 3,43 g |
Cholesterol | 73 mg |
Sodík | 865 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 7,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykuchané, kuchyňsky upravené pstruhy, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou, opepříme a osolíme zevnitř i zvenku a potřeme olivovým olejem. Na bocích uděláme zářezy pro lepší propečení ryb.
Krok 2: Z větviček rozmarýnu a tymiánu otrháme lístečky. Mandličky si opražíme na pánvi. Mezitím si připravíme žervé s kapií, přidáme rozetřený česnek, zamícháme a pak touto směsí naplníme břišní dutiny ryb a vše zasypeme pokrájenou šunkou a částí bylinek.
Krok 3: Bříška pstruhů uzavřeme (přichytíme) párátkem. Zářezy na bocích vyplníme opraženými mandlemi a posypeme odrhnutými a pokrájenými bylinkami. Pokapeme zbytkem olivového oleje, smíchaným s červenou sypkou paprikou a posypeme kmínem.
Krok 4: Ryby takto připravené vložíme na plech vymazaný máslem a pokrájenou cibulkou a pečeme do měkka podle velikosti ryb.
Zveřejněno 22. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh plněný, s vůní bylinek, mandlí a koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQBY
Moje poznámka
Pstruh plněný, s vůní bylinek, mandlí a koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQBY
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 3 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 13 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 1 hodinou
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 14 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 14 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 14 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 15 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 16 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 17 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 19 hodinami
Tématické fráze:
jaké bylinky na ryby,
koreni a bylinky na ryby,
jaké koření na pstruha,
bylinky na pstruha,
bylinky na ryby,
jaké bylinky na pstruha,
bylinky na rybu,
jaké koření na ryby,
jaké bylinky na rybu,
pstruh bylinky,
pstruh s mandlemi,
bylinky na pstruhy,
pstruh na bylinkách,
jaké koření na rybu,
pstruh a bylinky,
bylinka na ryby,
recepty z bylinek,
pstruh plněný mandlemi,
pstruh na páře,
koreni na ryby vetvicky
Suroviny:
pstruh,
olej olivový,
česnek,
šunka,
rozmarýn,
tymián,
petrželka,
libeček,
cibulka jarní,
sýr gervais s kapií,
pepř,
mandle,
kmín celý,
máslo,
sůl
Komentáře (19)