Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 883 kJ / 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,40 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 331 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek je lepší.
Krok 2: Pokud chci vaření podstatně urychlit, vařím cca 30 minut v tlakovém hrnci.
Krok 3: Když je maso měkké, vývar procedím.
Krok 4: Do vývaru všlehám metlou protlak, jíšku, důkladně provařím a dochutím vínem a cukrem, případně ještě solí.
Krok 5: Zchladlé maso nakrájím na kostky a vložím do polévky.
Krok 6: Zvlášť uvařené široké nudle si každý strávník dává do polévky podle chuti sám přímo na talíři.
Zveřejněno 27. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská polévka sváteční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJQW
Moje poznámka
Rajská polévka sváteční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJQW
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 44 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší rajská polévka,
rejská polévka,
rajska polevka s vinem,
rajská polévka nejlepší,
rajská polévka,
rejská omáčka,
rajská polévka nejlepší recept,
rejská polévka recept,
raska omačka,
rejska omacka recept,
rajská po,
vložka do rajské polévky,
sváteční večeře recept,
co se dává do rajské polévky,
sváteční rajská omáčka,
svatecni polevka,
rajská polévka z rajčatového protlaku,
polévka rajská s vinem,
rajská polívka z protlaku,
vložky do rajské polévky
Suroviny:
maso hovězí na polévku,
protlak rajčatový,
cibule,
zelenina kořenová,
libeček,
skořice celá,
citron,
koření hřebíček,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
víno bílé,
jíška máslová,
cukr,
nudle široké
Komentáře (14)
No to nemá chybu, vidíš a ani nevím, jestli to tu je
Nejlepší je, když se k nám na návštěvu chystaj polské rodiny a daj se do hovoru,který z jejich receptů je ten nej... to ti fakt přestane chutnat i suchej chleba
Jinak ji pošlu recept, ať si to uklohní, už velká dost