Hamburger s hranolky
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé housky, šťavnaté maso, zelenina, omáčka a k tomu skvělé domácí hranolky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 147 kJ / 1 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,77 g |
Tuky | 56,01 g |
Vláknina | 31,94 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 541 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 160,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso podle chuti opepříme, osolíme, přidáme špetku chilli a vymodelujeme do placky o dost větší, než je velikosti bulky (maso se pečením smrskne).
Krok 2: Připravíme si zeleninu. Rajče nakrájíme na tenčí kolečka stejně, jako cibuli. Oddělíme list ledového salátu.
Krok 3: Bulku na hamburger horizontálně rozkrojíme tak, aby nebyla žádná ze dvou částí tenká a nedošlo tak při konzumaci k jejímu rozdrobení.
Krok 4: K tepelné úpravě masa použijeme grilovací pánev, v lepším případě gril. Maso zprudka opečeme z každé strany. Na každou placku položíme ke konci opékání plátek sýra a necháme jej roztopit. Souběžně s ním necháme opékat plátky slaniny.
Krok 5: Pokud máme možnost, na chvilku dáme opékat i části bulky, aby byla křupavější. Obě vnitřní části připravené bulky namažeme dijónskou hořčicí, přidáme pár kapek kečupu.
Krok 6: Nyní začneme skládat samotný burger dohromady. První vrstvou je ledový salát a část nakrájené cibule. Na salát položíme první maso. Mezi plátky masa můžeme přidat trochu hořčice a kečupu. Dle chuti můžeme přidat zeleninu, na kterou následuje druhý kus masa. Na ten tentokrát naklademe opečenou slaninu, opět pár koleček cibule a rajčata.
Krok 7: Vše pěkně přiklopíme horním dílem bulky a podáváme. U burgerů samozřejmě nesmíme zapomenout přikládat ubrousky.
Krok 8: Vhodnou přílohou k hovězímu hamburgeru jsou hranolky, ale stačí jich jen malé množství.
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, které propereme ve vodě a osušíme v utěrce. Pak je vložíme do hrnce Actifry, přidáme olej, ve kterém jsme rozmíchali koření a zapneme na 30 minut.
Po ukončení cyklu ihned podáváme dobrou chuť!
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, které propereme ve vodě a osušíme v utěrce. Pak je vložíme do hrnce Actifry, přidáme olej, ve kterém jsme rozmíchali koření a zapneme na 30 minut.
Po ukončení cyklu ihned podáváme dobrou chuť!
Zveřejněno 29. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hamburger s hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmOg
Moje poznámka
Hamburger s hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmOg
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 9 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 3 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 5 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 5 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 5 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 6 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 6 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 7 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 8 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 8 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 8 hodinami
Tématické fráze:
nejlepsi hamburger,
nejlepší hamburger recept,
hamburger s hranolkama,
hamburger s hranolkami,
nejlepsi hamburgery,
nejlepsi maso na hamburger,
hamburger recept,
nejlepsi hamburgery recept,
nejlepší maso na hamburgery,
hamburgrova houska,
hamburková houska recept,
recept na nejlepsi hamburger,
hamburgry,
nejlepší hamburgry,
nejlepší recept na hamburger,
nejlepší hamburgry recept,
s hranolkama,
domácí hamburger s hranolkama,
nejlepší maso na na hamburger,
hranolky s
Suroviny:
maso hovězí mleté,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
houska hamburgerová,
hořčice dijonská,
kečup sladký,
slanina anglická,
salát ledový,
sýr chedar,
rajče,
paprika čerstvá červená,
cibule,
brambory,
koření gyros,
olej olivový extra virgin
Komentáře (11)
Viz: http://recepty.vareni.cz/hovezi-hamburger/
Proto i můj první komentář, recept by měl být recept a ne doplňovačka s tajenkou
Když jsem ten komentář psal, netušil jsem, že podle profilu je autorovi 10 let. Podle slohu a použitých slov tomu stejně nevěřím.
hranolky v Actifry dělám často a jsou skvělé
K tomu masu, když se placka udělá silnější po krajích, asi 2 - 3 cm a uprostřed slabší, po upečení bude akorát.
Pro ty z vás, kteří se chcete dozvědět o hamburgerech víc, přímo mnoho, doporučuju podívat se na přímo hamburgerologii.http://grilovani-barbecue.com/viewforum.php?f=8