Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové muffiny se dvěma sýry

Slané bramborové muffiny jsou skvělým způsobem, jak využít vařené brambory i suroviny z lednice. Díky dvěma druhům sýra jsou vláčné a výrazné chuti. Těsto připravíme jednoduše a upečeme dozlatova ve formě na muffiny.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby vaření brambor

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby vaření brambor)

Suroviny pro 24 kusů

24kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 212 kJ /
2 202 kcal
Bílkoviny102,46 g
Tuky168,79 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 4,17 g
Sůl10,22 g
Sacharidy64,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na muffiny vymažeme sádlem nebo vyložíme papírovými košíčky. Krok 2: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Krok 3: Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Krok 4: Máslo utřeme se žloutky do pěny. Přidáme nastrouhané sýry a prolisovaný česnek. Krok 5: Vmícháme nastrouhané brambory, mouku, strouhanku a kypřicí prášek do pečiva. Krok 6: Podle potřeby přilijeme vlažné mléko, aby vzniklo hustší těsto. Krok 7: Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, slaninu, petrželku, kmín a majoránku (podle chuti). Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 8: Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej zapracujeme do těsta. Krok 9: Těsto rozdělíme do připravených formiček asi do 3/4 výšky. Povrch můžeme posypat mandlemi nebo semínky. Krok 10: Pečeme přibližně 25–30 minut dozlatova.

TIP: Jak udělat papírové košíčky na muffiny

Zveřejněno 3. 5. 2010

Poznámka autorky yanull

Muffiny jsou vláčné a chutné i jako samostatné jídlo, vhodné například se zeleninovým salátem. Při dochucování zohledněte obsah soli v sýrech a uzeninách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpll

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpll

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Je upečeno, ale místo česneku z Kauflandu, jsem dala maďarskou česnekovou pastu, s trochou mleté hódně pikantní maďarské papriky - vynikající!:-K

Já musím upéct zítra, mám tam zbylou kvalitní šunku, slaninu a uvařila jsem brambory. Mám tam jednu, hódně uleželou Nivu a taky sýr! Aby mi nezačala ta Niva běhat v lednici, musím zítra upéct.
Manžel miluje takové slané pochutiny, drobotiny, zítra má být 30 stupňů, tak bude mít pitný režim, pivo, koláček, a já taky. :-K

yanull: Porad plno zbytku, uz vim, co s nimi.;-)<3

Při nedostatku času se dají přidat i syrové brambory. Jako tady:

Vyzkoušela jsem a jsou výborné. :-)

Jani, kreativita se cení a učitě bych přivítal i nějaký detail řezu;-). :-!:-)):yes::yes::-K +14

Yanulli:-Ktak tento nápad :-pjistě nejeden uživatel topek ocení;-):yes: a já sama receptík ukládám a 12. bodíka posílám:-)

Super!!:-p:yes:

variel, musím Tě trošku zklamat, housky nebo bulky by z toho moc nešly, to těsto je řidší, spíš jako nádivkové, ale mohla bys ho upéci na plechu nebo v nějaké formě, např. na biskupský chlebíček a pak nakrájet. ;-)

Plech na muffiny nemám, ale určitě by se z tohoto těsta daly udělat nějaké pěkné housky nebo bulky:-) Bodík:yes:

Tak to je opravdu dobrý nápad:yes:+8.

mufíci na slano...to je zajímavý nápad:yes:

Tématické fráze:
bramborové mufiny, bramborove mafiny, slané muffiny recept hrnek, sýr v bramboráku, slané muffiny s nivou, muffiny se sýrem, muffiny s nivou, muffiny z bramborového těsta, bramborákové mufiny, slane muffiny se syrem, slané bramborové muffiny, mufiny z brambor, bramborové muffiny se sýrem, bramborové housky, muffiny z vařených brambor, bramborák na plech z vařených brambor, mufiny se sýrem, slanemafiny, slané muffiny bramborové, slane mafiny

Suroviny:
brambory, máslo, vejce, sýr niva, sýr eidam, maso uzené, slanina, mouka polohrubá, strouhanka, česnek, kypřící prášek do pečiva, mléko, kmín celý, majoránka, petrželka zelená, mandle sekané, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]