Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 266 kJ / 1 737 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,90 g |
| Tuky | 29,78 g |
| Vláknina | 7,80 g |
| Cholesterol | 242 mg |
| Sodík | 191 mg |
| Sůl | 0,51 g |
| Sacharidy | 248,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na jemno nakrájenou cibuli orestujeme na větší pánvi na oleji. Na jiné pánvi zprudka orestujme kousky nakrájeného masa, které si osolíme a opepříme. Rýži přisypeme k orestované cibuli a necháme zatáhnout.
Krok 2: Přilijeme víno a za stálého míchání necháme vyvařit alkohol. Přilijeme krapet horkého vývaru, přidáme osmahnuté maso, zeleninu. Mícháme a podle potřeby doléváme vývar dokud není rýže měkká. Když je rýže uvařená odstavíme z ohně. Přidáme máslo nakrájené na kousky a nastrouhaný parmazán. Necháme 5 minut stát přiklopené pokličkou a poté podáváme.
Zveřejněno 8. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto z celozrnné rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zp8E
Moje poznámka
Rizoto z celozrnné rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zp8E
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 12 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 19 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 20 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 21 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 21 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 7 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 7 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 8 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 8 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 9 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 10 hodinami
Uherská pěna
Daami před 11 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 13 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 13 hodinami
Tématické fráze:
celozrnná rýže natural,
jak se vaří celozrnná rýže,
vaření celozrnné rýže,
jak vařit celozrnnou rýži,
příprava celozrnné rýže,
celozrnné rizoto,
jak uvařit celozrnnou rýži,
jak uvařit celozrnou rýži,
celozrnna ryze natural vareni,
tmavá rýže,
jak se vari celozrna ryze,
celozrnná rýže natural recept,
tmava ryže recept,
celozrnná rýže vaření,
rýže s kousky systém recept,
jaká rýže na rizoto,
rýže natural jak dlouho varit,
rýže natural - rizoto,
rizoto z rýže natural,
celozrnná rýže příprava vaření
Suroviny:
rýže,
cibule,
maso kuřecí,
hrášek,
karotka baby,
fazolky zelené,
chřest bíly,
artyčoky,
víno bílé,
vývar,
máslo,
sýr parmazán strouhaný,
sůl,
pepř
Komentáře (16)