Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 512 kJ /
2 751 kcal
Bílkoviny32,00 g
Tuky157,00 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 290 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy286,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytá rajčata příčně rozkrojíme, máme-li větší, klidně i na tři díly. Krok 2: Řeznou plochou je dáme na plech s pečícím papírem, potřeme olejem, osolíme, opepříme a zasněžíme moučkovým cukrem. Krok 3: Pečeme v troubě cca 30 minut při 160 st. (horkovzduch). Krok 4: Mezitím, kdy se pečou rajčata, připravíme cibuli: do pánve dáme cca 2 lžíce oleje a na půlkolečka nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a 5 minut podusíme. Krok 5: Poté přidáme lžíci cukru a necháme cibuli za občasného míchání zkaramelizovat. Krok 6: Koláčovou formu vytřeme zbytkem oleje, posypeme lžící cukru a poklademe pečenými i sušenými rajčaty, přidáme tymián (nebo jiné oblíbené bylinky), nasekané ořechy a cibuli. Krok 7: Listové těsto rozválíme do velikosti a tvaru koláčové formy, přiklopíme na zeleninu, propícháme po celé ploše vidličkou. Krok 8: Vložíme do trouby a při teplotě 180 st. pečeme 20-30 min. Krok 9: Pak koláč překlopíme a posypeme hoblinkami parmazánu nebo sýrem Gran Moravia.

Zveřejněno 9. 2. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: Chvilka v kuchyni, mírně upraveno.

Kombinace zkaramelizované cibule, rajčat a bylinek je opravdu úžasná, přesně taková, jak deklaruje autorka p. Ivana Králová z Velešína, které tímto děkuji za skvělý recept.

Nejlepší je horký, ale ani pochadnu není marný.. dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vD8g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vD8g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Iness: díky moc:-K:-K a nazdar:-!:-D;-)

Rebuško, teď se dívám na ten tvůj recept:-O. Hodně se mi líbí:-p. Budu zas muset vyzkoušet, pak se má člověk udržovat (to já dvojnásob). Krásné fotečky:yes::yes::yes::yes: Krása krása krása, Rebušce zdar:-D:yes::yes::yes::yes:

vypadá úžasně:yes::yes:

dnes jsem dostala domácí rajčata, a vzpomněla si na tento koláč;-), udělala jsem s malinkými úpravami.. okořenila jsem provensálskými bylinkami-mlýnek a přidala čerstvou bazalku.. a protože jsem doma měla jen vlašské ořechy, které se tam asi nehodí, dala jsem piniové oříšky.. i v této úpravě to byla dobrota;-)

Přesně tak, bez fotek by to nebylo ono. Někdo prostě nemá takovou fantazii, aby si jídlo představil i bez fotky. Zrovna já jsem na focení lajdák, ale recepty tu pro inspiraci procházím zásadně přes fotky:-8
Ale ono kdyby to i podle popisu neznělo tak úžasně, jak to vypadá, tak by to nikdo tolik nechválil, to bych se nebála, i kdyby byla sebeúžasnější fotka;-)
Takže jen tak dál:yes:

Rebi:-K vař a foť;-):-K velká většina z nás se těšíme na Tvoje nové recepty a řekněme si na rovinu, že bez fotek by to nebylo ono. A ještě k tomu, když jsou to fotky na úrovni:-!:-!

rebeka:Tak to na to máme přesně stejnej názor;-)

1974andrea: jenomže.. ty body jsou k čemu vlastně:-O:-?
já mám radost, když se recept a třeba i foto líbí.. toť vše.. z těch bodů nemám žádný prospěch... mě nejvíc těší, když někdo odzkouší., a když přidá své foto, tak chrochtám blahem:-)

spagetka: na tu ne.. narazila jsem si jen biskupa... uklouzla jsem na ledě:-8:-D

srettka::-8:-D:-D:-D:-D se z tebe.. směju.. holky, díky:-):-K

revenicko z nejsladsich reveni:-K
ani se neopovazuj vahat jak soudruh hamlet, kdyz povidal "být či nebýt" ackoliv u tebe "kouzlit u plotničky, či nekouzlit";-)
rozhodne nadale a vytrvale kouzlit:-! jsi totiz bajecnou gastronomickou sadistkou:yes: a mas tu spoustu gastronomickych masochistu, kteri se tresou na kazdy tvuj dalsi krasny gastrovyprask:-K
p.s.nebo se zacnu mrskat tuhou flaxovitou kližkou pres hrb, na dukaz protestu a žraciho smutku, ktery jinak namoute kute vyhlasim;-(

rebeka:si spadla na hlavičku nééééé:-O:-O;-);-):-D:-D

rebeka:Nadi, neber to tak osobně, já myslím, že tím Radka chtěla jenom říct, že dobře nafocenej recept je vždycky líp obodovaný než bez fotky nebo nepříliš vydařené;-)

holky, moc všem děkuji za podporu... už jsem uvažovala, že budu přidávat recepty bez fotek nebo vůbec..
jsem ráda, že nedělám nic špatně;-)

Děvče, nenech se odradit jedním negativním kometářem, který nechce "prudit":-D:-D:-D a přidávej dál receptíky i krásné fotečky:-):-K.Těším se na ně:-)) Taky nejsou všechny recepty podle mého gusta a tak je zkrátka nekomentuji.Nic jednoduššího není, protože taky nechci "prudit". ;-)

rebeka:tvoje nápady jsou skvělé,jídla lehká a fotky jsou opravdu pěkné,že to láká vyzkoušet!!!Prosím jen tak dál a souhlasím s děvčaty Cathleen,Špagi i Maris;-);-):yes:

Tématické fráze:
obrácený rajčatový koláč, zkaramelizovaná cibule, obrácený rajčatový koláče, koláč s karamelizovanými jablky, karamelizovaná cibule, recepty s hodnocením, pizza s karamelizovanou cibulí, cibulove kolac, rajčatový obrácený koláč, koláč se zkaramelizovanou cibulí, zkaramelizované ořechy, plech 37 x 42, rajčatový koláč s cibulí, kolac s cibulí, rajcatovy kolac, obracený rajčaový koláč, obrácený rajčatová koláč, obrácený rajčatový koáč, příprava zkaramelizované cibule, koláč pečený naopak

Suroviny:
rajče, olej olivový, cibule, rajče naložené, cukr moučkový, cukr krupice, sůl, pepř mletý, tymián čerstvý, ořechy para, oříšky kešu, těsto listové, parmazán

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu