Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 268 kJ / 1 259 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,60 g |
| Tuky | 97,21 g |
| Vláknina | 23,17 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 4,29 g |
| Sůl | 10,70 g |
| Sacharidy | 69,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Špek a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme společně s kmínem do hrnce na rozehřátý olej na 2 minuty osmahnout.
Krok 3: Pak přidáme cibulku, další 2 minuty restujeme, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme opražit do zlatavé barvy.
Krok 4: Poté vmícháme zelí i s nálevem, podlijeme 1dl vody, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum zelí dusíme 3 minuty.
Krok 5: Po ochlazení hrnec otevřeme, bude-li třeba každý dle své chuti dochutíme a máme chutnou přílohu k různě upravenému masu, prejtu, jitrnici.
Zveřejněno 23. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilované zelí dušené v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qD67
Moje poznámka
Sterilované zelí dušené v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qD67
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 22 minutami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 17 minutami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
Tématické fráze:
sterilované bílé zelí recepty,
sterilovane bile zeli recept,
sterilované zelí,
zelí v papiňáku,
priprava sterilovaneho zeli,
recepty dušené sterilované červené zelí,
vařeni sterilovaneho zeli,
jak uvařit sterilované zelí,
dušené sterilované červené zelí,
dušené sterilované červené zelí,
dušené červené zelí sterilované,
sterilované červené zelí recept,
sterilovane bílé zelí,
sterilované zelí jako příloha,
zasmažené zelí,
kysané zelí v papiňáku,
sterilované zelí příprava,
červené zelí dušené sterilované,
sterilované zelí recept,
zelí z papináku
Suroviny:
zelí sterilované,
špek uzený,
slanina,
cibule,
olej,
mouka hladká,
kmín celý,
voda,
sůl,
cukr,
ocet
Komentáře (11)
Sretti,pěkně se Ti to zrýmovalo
Díky všem
kdosi varil prima zelo.
ojoj to by se to papat chtelo,
mam ja slabost pro to zelo,
schovat by se prede mnou melo
p.s. zeli oboduji dycky, at si kazdy co chce rika
Špagetko,tejajko-díky za názor.To je v pořádku,od toho přeci komentáře jsou
a moc hezké foto, Anni