Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní stehýnka s bylinkovým máslem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bylinkové máslo: tymián, libeček a petrželku nasekáme na jemno, přidáme trošku nastrouhané citrónové kůry, osolíme a promícháme s máslem. Krok 2: Ve stehýnku vytvoříme prsty pod kůží kapsu, naplníme bylinkovým máslem, z vnitřní strany osolíme a klademe do pekáčku s na sádle orestovanou cibulkou. Pod každé stehýnko vložíme snítku tymiánu a majoránky. Krok 3: Podlijeme bujónem a vložíme do trouby. Po 45 minutách stehýnka otočíme kůžičkou dolů a podlijeme cca 2 dcl červeného vína. Za 30 minut otočíme a jdeme na křupavou kůrčičku. Podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 12. 7. 2009

Poznámka autora Jenda1

Dnešní oběd, byl jsem pochválen a mi taky chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0gwv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0gwv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jendo, fakt se mi sbíhají sliny, jak na to koukám:-) :-*:-* Bodík:yes::yes:

Jendo:-)vy to popisujete tak živě(třeba-a jdeme na křupavou kůrčičku:-*-,že vás přímo vidím jak to zrovna děláte;-).No ode mne letí boďka a ačkoliv nejsem velký ani častý konzument této drůbeže,tak na tuhle bych se teda nechala ukecat;-):-D.Je to prostě voňavá nádhera:-)

:yes:Ta teda je!:-p:-8 Bodík!;-)

Jeníku, to vypadá hodně voňavě:-p. Posílám ti +:yes:

Jendo, moc hezká varianta z kachničky:-p. S vínem jsem to ještě nezkoušela a tu bylinkovou náplň taky ne. Určitě to budu chtít zkusit, až mi zeť donese z restaurace kalibrovaná stehna;-):yes:

Tématické fráze:
pečená kachní stehýnka, kachní stehna na grilu, plněná kachní stehna, pečené kachní stehýnko, křupava kachna, recept na kachní stehna, kachní stehna, kachni stehna recept, pečené kuřecí stehno s bylinkovým máslem, pečené kachní stehýnka, kuřecí stehna s bylinkovým máslem, kachní stehna na sádle, kachni stehna recepty, pečená kachn, recepty s bylinkovym maslem, kačení stehna se zelím recept, kachn stehnka, recepty pečene kachní stehynko, pečený kachní stechynko, pečené kuře s bylinkovým máslem

Suroviny:
stehno kachní, cibule, kmín drcený, sůl, sádlo, víno červené suché, tymián, libeček, petrželka zelená, kůra citronová, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu