Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené bylinkové brambory

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

700413

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 835 kJ /
2 590 kcal
Bílkoviny61,67 g
Tuky126,75 g
Vláknina35,78 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 1,24 g
Sůl2,75 g
Sacharidy282,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory pečlivě omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vložíme je do hrnce s vodou (voda by měla být nejméně 5 cm nad bramborami) a uvaříme ve slupce. Potom brambory scedíme, necháme trochu vychladnout, zbavíme je slupky a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Krok 2: Přiměřeně velkou zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Brambory urovnáme do misky tak, že každou vrstvu posypeme směsí usekané pažitky a petrželky. Zapékací misku vložíme do trouby rozehřáté na 250°C a pečeme asi 7 minut. Krok 3: Máslo necháme rozpustit v kastrůlku, přisypeme hladkou mouku a připravíme si jíšku, kterou zalijeme smetanou a necháme za stálého míchání a šlehání povařit 10 - 15 minut. Vzniklý bešamel osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a strouhaným sýrem. Krok 4: Potom jím zalijeme zapečené brambory a při teplotě 180°C zapékáme ještě 17 - 20 minut, dokud povrch nezrůžoví.

Zveřejněno 5. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené bylinkové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqMG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené bylinkové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqMG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jednoduché, rychlé, dobré:-p:yes: +1

Může to být dobré, jen bešamel z 1 dl smetany mi přijde na zalití 1,5 kg brambor hodně málo, nehledě na to, že dvě lžíce hladké mouky s decilitrem tekutiny vytvoří, spíše než bešamel na zalití, tuhou kaši.

Tématické fráze:
zapečené brambory, zapečené brambory s bylinkami, zapečené brambory recept, bilinky do zapecenych brambory, brambory recepty, zapečené brambory recepty, zapekane brambory, zapecenr brambory se syrem a bylinkami, bylinky s bramborami, brambory zapečené s bylinkami, zapečené brambory s bilinkami, bylinky na zapečené brambory, bylinkové brambory zapečené v troubě, bylinkové brambory, zapečené brambory s bylinky, zapečené brambory s bylinkama, recepty zapečené brambory, recepty z brambor, bylinky na brambory, zapékané brambory s bylinkami

Suroviny:
brambory, máslo, strouhanka, pažitka, petrželka, máslo, mouka hladká, sůl, pepř mletý, květ muškátový, smetana, sýr eidam

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu