Suroviny pro 1
4
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 403 kJ / 813 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,26 g |
Tuky | 1,08 g |
Vláknina | 24,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 168,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.
Krok 2: Brambory oloupeme a pokrájíme na silnější plátky, které v míse promícháme se solí, drceným kmínem a prolisovaným česnekem. Předehřejeme troubu na 200°C.
Krok 3: V hlubší zapékací míse s víkem rozehřejeme sádlo nebo olej a na něm opečeme maso z obou stran.
Krok 4: Na opečené maso rovnoměrně rozvrstvíme brambory a zakryjeme poklicí. Necháme péct až jsou brambory téměř měkké.
Krok 5: Zalijeme smetanami a odkryté pečeme až smetany zhoustnou a povrch zezlátne.
Zveřejněno 11. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová na šlehačce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGPr
Moje poznámka
Vepřová na šlehačce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGPr
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 16 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 21 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brusinky z rybízu
Vlasti80 před 1 hodinou
Marmeláda z červeného rybízu
Vlasti80 před 1 hodinou
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 2 hodinami
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 3 hodinami
Kedlubnový salát s mrkví
Mamma před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 15 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 16 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 19 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 19 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso na šlehačce,
vepřové platky na šlehačce,
maso na šlehačce s bramborami,
veprove platky se šlehačkou,
vepřové maso ve šlehačce,
vepřová kýta na šlehačce,
veprova panenka na slehacce,
vepřové se šlehačkou,
vepřové šlehačka,
vepřové plátky ve šlehačce,
maso na slehacce,
vepřové maso se šlehačkou,
vepřové na slehackou,
vepřové maso na šlehačce s brambory,
vepřové kotlety ve šlehačce s brambory,
recepty z vepřové kotlety na šlehačce,
recept na vepřové se se šlehačkou,
veprove maso se šlehačkou a brambory,
vepřové plátky šlehačka,
maso, brambory, slehacka
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
sůl,
koření grilovací,
pepř,
brambory,
česnek,
sůl,
kmín drcený,
smetana 33%,
olej
Komentáře (9)
ale je fakt že tentokrát se mi to moc nevypeklo, ale lepší ne úplně dokonalá fotka než žádná... tak snad příště