Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa
Koprovou omáčku můžete buď milovat nebo nesnášet. Pokud jí ale jednou ochutnáte v její nejlepší formě, přesunete se okamžitě do kategorie milovníků. Verze se zakysaným mléčným nápojem a vejci natvrdo může být zrovna ta pravá pro vás.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 109 kJ / 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,19 g |
Tuky | 38,47 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 632 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 41,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve asi 150 ml vývaru (nebo vody) uvedeme do varu, kopr nasekáme nadrobno, vývarem zalijme a necháme spařit.
Krok 2: Mezitím připravíme jíšku - pokud dáme cibulku, nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na rozehřátém tuku. Vsypeme mouku a necháme opražit do světlounce hněda, ale mícháme, aby se nepřipálila. Rozředíme zbytkem vývaru a rozmícháme na hladkou kašičku. Přidáme vývar s koprem a provaříme cca 10 min.
Krok 3: Do kefíru přidáme trochu horkého vývaru, promícháme a za stálého míchání vléváme pomalu do směsi. Pokud se nám zdá omáčka moc hustá, rozředíme např. smetanou, mlékem nebo jen vývarem (vodou). Pokud naopak řídká, ještě zaprášíme moukou, pak ještě ale chvilku povaříme na mírném ohni. Vypneme a případně dochutíme.
Krok 4: Na talíř ke každé porci vložíme natvrdo uvařené vejce. Jako příloha jsou vhodné brambory i knedlíky.
Zveřejněno 11. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6NY
Moje poznámka
Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6NY
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 22 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký jablkový koláč
Theodora před 2 minutami
Maková náplň
mismi před 16 minutami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 1 hodinou
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 2 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 2 hodinami
Okurky nakladačky
Luigi před 3 hodinami
Dušená mrkev
Nelca.is.coo1-king před 4 hodinami
Marinované vepřové s mrkví
kometa před 5 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Lucy423 před 5 hodinami
Bublanina
MichalRaby před 6 hodinami
Tématické fráze:
koprovka s vejcem,
koprová omáčka ze sterilizovaného kopru,
koprovka s vajíčkem,
koprová omáčka se sterilovaným koprem,
koprovka z kefiru,
koprovka z čerstvého kopru,
domaci koprovka,
koprová omáčka se sterilizovanym koprem,
koprovka se sterilovaným koprem,
koprovka,
koprovka ze sterilizovaného kopru,
jak se dělá koprovka,
koprovka z podmáslí,
sterilizovaný kopr,
koprová omáčka bez masa,
koprovka se sterilizovaným koprem,
koprovka z vývaru,
koprovka bez vývaru,
koprová omačka ze sterilizovaný kopr,
koprová omáčka z kefíru
Suroviny:
kefír,
vývar masový,
kopr,
mouka hladká,
máslo,
cibulka jarní,
sůl,
cukr,
vejce
Komentáře (19)
Jinak díky za bodíky
brzy se víc vyplatí uvařit to maso, než vajíčka, co?