Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa
Koprovou omáčku můžete buď milovat nebo nesnášet. Pokud jí ale jednou ochutnáte v její nejlepší formě, přesunete se okamžitě do kategorie milovníků. Verze se zakysaným mléčným nápojem a vejci natvrdo může být zrovna ta pravá pro vás.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 109 kJ / 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,19 g |
Tuky | 38,47 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 632 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 41,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve asi 150 ml vývaru (nebo vody) uvedeme do varu, kopr nasekáme nadrobno, vývarem zalijme a necháme spařit.
Krok 2: Mezitím připravíme jíšku - pokud dáme cibulku, nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na rozehřátém tuku. Vsypeme mouku a necháme opražit do světlounce hněda, ale mícháme, aby se nepřipálila. Rozředíme zbytkem vývaru a rozmícháme na hladkou kašičku. Přidáme vývar s koprem a provaříme cca 10 min.
Krok 3: Do kefíru přidáme trochu horkého vývaru, promícháme a za stálého míchání vléváme pomalu do směsi. Pokud se nám zdá omáčka moc hustá, rozředíme např. smetanou, mlékem nebo jen vývarem (vodou). Pokud naopak řídká, ještě zaprášíme moukou, pak ještě ale chvilku povaříme na mírném ohni. Vypneme a případně dochutíme.
Krok 4: Na talíř ke každé porci vložíme natvrdo uvařené vejce. Jako příloha jsou vhodné brambory i knedlíky.
Zveřejněno 11. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6NY
Moje poznámka
Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6NY
Nejnovější recepty
Dýňový kompot
Přidáno před 43 minutami
Vepřové plátky naložené v jogurtu a smažené v těstíčku
Přidáno před 1 hodinou
Krevety
Přidáno před 18 hodinami
Dýňové lívanečky
Přidáno před 22 hodinami
Pečená kuřecí křídla se sýrovým dipem, bramborami a paprikou
Přidáno před 22 hodinami
Strouhaná jablka ve vlastní šťávě
Přidáno 25. 9. 2025 14:09:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Bertas před 55 minutami
Vepřový plátek na cibulce
dedektonik před 1 hodinou
Kuře pečené v máslové marinádě
Helenka1993 před 2 hodinami
Buchta Rafaelo
Helenka1993 před 2 hodinami
Domácí bramboračka
radekfiala před 2 hodinami
Segedínský guláš
coolbinsz před 3 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
KrisZaezemi před 3 hodinami
Ořechový pletenec
skahanka před 3 hodinami
Jablečný koláček
Majkaa před 4 hodinami
Lehký jablečný moučník
renali před 4 hodinami
Tématické fráze:
koprovka s vejcem,
koprová omáčka ze sterilizovaného kopru,
koprovka s vajíčkem,
koprová omáčka se sterilovaným koprem,
koprovka z kefiru,
koprovka z čerstvého kopru,
domaci koprovka,
koprová omáčka se sterilizovanym koprem,
koprovka se sterilovaným koprem,
koprovka,
koprovka ze sterilizovaného kopru,
jak se dělá koprovka,
koprovka z podmáslí,
sterilizovaný kopr,
koprová omáčka bez masa,
koprovka se sterilizovaným koprem,
koprovka z vývaru,
koprovka bez vývaru,
koprová omačka ze sterilizovaný kopr,
koprová omáčka z kefíru
Suroviny:
kefír,
vývar masový,
kopr,
mouka hladká,
máslo,
cibulka jarní,
sůl,
cukr,
vejce
Komentáře (19)
Jinak díky za bodíky
brzy se víc vyplatí uvařit to maso, než vajíčka, co?