Základní chleba z remosky
Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce ušetří spoustu času i elektrické energie.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 950 kJ / 1 661 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,73 g |
| Tuky | 9,47 g |
| Vláknina | 22,21 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 331,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Základní chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8kR
Moje poznámka
Základní chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8kR
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 2 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 16 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský hruškový koláč
Darina před 5 minutami
Vepřové na houbách
Darina před 15 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 1 hodinou
Kuřecí čína
mcmiruska před 1 hodinou
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 2 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 2 hodinami
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 2 hodinami
Tvarohové lívance
boomgo před 2 hodinami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 4 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 13 hodinami
Tématické fráze:
pečení chleba v remosce,
chleba z remosky,
chleba v remosce,
chleba pečený v remosce,
chléb z remosky,
chléb pečený v remosce,
chléb v remosce,
jak upéct chleba v remosce,
remoska zkušenosti,
domaci chleba v remosce,
pečivo v remosce,
domácí chleba z remosky,
chléb remoska,
domaci chleb z remosky,
chleba do remosky,
pečivo z remosky,
remoska chleba,
pečený chléb v remosce,
chleba remoska,
remoska návod
Suroviny:
voda,
cukr,
sůl,
ocet,
kmín celý,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (50)
Pečeno bylo v hliníku (na papíru)
No, někdy se mezi nebem a zemí dějí nepochopitelné věci...
Domácí chléb bez hnětení
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Časy se změnily a paní casinová frfle, že se musí šetřit
M.j. i z úsporných důvodů jsem hledal chleba z remosky a zvolil jsem tento...
Rcp jsem dodržel do mrtě až na maličkost: použito bylo 7g sušeného droždí...
Z těsta jsem udělal před druhým kynutím placku přes celé dno
Vše klaplo..., až na dobu pečení: pekl jsem na barvu a furt se mi zdálo (a nebyl to sen) že je chleba zespodu bledý
Děkuji za tento postup
Majiteľom remosky doporučujem vyskúšať tento recept.
Doporučila bych vám dávku těsta dodržet. Možná se do remosky vejde i více, ale je to maličký prostor, veliký chleba se v něm nemusí dobře propéct a kvalita kůrky také utrpí.
No, remosky jsou tří velikostí
(na rcp už se nějakou dobu taky chystám)
všem: Chleba je chuťově moc dobrý, ale velice málo nakynul, byl zbytečně ani ne tuhý, spíš příliš hutný. Víte někdo, co s tím? Už kvásek se mi zdálo, že vůbec nevyběhnul a těsto celkově málo nabylo...
Jsme doma jen dva, chleby v troubě už péct nebudu - jen v remosce.
jasny bod velebod