Tatarák
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 711 kJ / 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,46 g |
Tuky | 33,89 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 523 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 18,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31B9
Moje poznámka
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31B9
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 11 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 14 minutami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 18 minutami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 30 minutami
Jogurtová bábovka s rybízem
Buchta9749 před 56 minutami
Salát z pekingského zelí II
jarmila8511 před 2 hodinami
Kuřecí steaky Caprese
Marie83 před 2 hodinami
Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
Vašek před 3 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 3 hodinami
Kuřecí po chalupářsku
poirotka před 4 hodinami
Dušené hovězí kostky se zeleninou
poirotka před 4 hodinami
Tématické fráze:
tatarak,
tatarák recept,
jak ochutit tatarák,
domácí tatarák,
recept na tatarák,
recept tatarák,
domaci tatarak recept,
ingredience na tatarák,
ingredience na hovězí tatarák recept,
tatarák z falešné svíčkové,
tatarský biftek recept,
jak dochutit tatarák,
tatarsky biftek,
recept na hovezi tatarak,
příprava tataraku,
tatarak ingredience,
hovezi tatarak,
tatarak z hoveziho masa,
recepty tatarák,
maso na tatarák
Suroviny:
svíčková hovězí,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
hořčice,
chilli tekuté,
olej,
cibule,
česnek,
žloutek,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (100)
A zbytek jsem udělal bez příkras podle svého gusta: pouze sůl, pepř, po žbrdolci citr. šťávy a brandy (koňaku mi přišlo líto)
No, akorát se mi nedaří dohledat (Vlámové? Valoni? Francouzi? Italové?) kde že to dělají pouze takto jednoduše (pominuli kapary)
Pro sebe míchám často jenom se solí, pepřem a olejem (žloutkem), ale mančaft si do masa nacpe co je komu libo
Toto je na vlastní nebezpečí http://www.labuznik.cz/recept/sebevrazda/ ale ještě žiju, ještě dejchám...)