Domácí uzené na polský způsob
Češi jsou mistry v mnoha směrech a uzení patří mezi ně. Vyudit si doma maso zvládne spousta z nás. Mnozí s uzením teprve začínají, a tak se jim hodí pár rad či inspirace, například uzené na polský způsob.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka - 10 kg
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 136 684 kJ / 32 668 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 1 455,40 g | 
| Tuky | 2 970,36 g | 
| Vláknina | 12,60 g | 
| Cholesterol | 4,60 g | 
| Sodík | 85,92 g | 
| Sůl | 10,00 g | 
| Sacharidy | 27,00 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Domácí uzené na polský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8qp
Moje poznámka
					
				
Domácí uzené na polský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8qp
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							uzení masa v udírně, 
						
						
							domaci uzene, 
						
						
							domaci uzeni, 
						
						
							jak udit maso, 
						
						
							jak udit, 
						
						
							jak udit sýr, 
						
						
							domácí uzené maso, 
						
						
							domácí uzení masa, 
						
						
							domaci uzeny syr, 
						
						
							jak vyudit bucek, 
						
						
							rychlosul na uzení, 
						
						
							rychlosůl, 
						
						
							jak vyudit maso, 
						
						
							jak udit vepřové maso, 
						
						
							domácí udírna, 
						
						
							jakym dřevem udit, 
						
						
							domácí uzený bůček, 
						
						
							domácí uzená kýta, 
						
						
							uzení masa, 
						
						
							recept na domácí uzené maso
						
					
						Suroviny:
						
							maso vepřové, 
						
						
							voda, 
						
						
							rychlosůl, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř černý, 
						
						
							česnek
						
					
	
			
	
Komentáře (68)
P.S. Sanitr je vhodný tak na pyrotechnniku
chci vyzkoušet vyudit maso podle Vás,ale je problém ,že po přidání rychlosoli(sanytr)4 dkg na kg masa,není maso slané?Co jsem udělal špatně? Děkuji
Pavel
Děkuji za odpověď.
pavelk:
Snad sem ti poradil dobře.Já to tak dělávám spousty let a výsledek je vždy ucházející ne-li vynikající.