Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem
Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 679 kJ / 3 747 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 363,30 g |
| Tuky | 247,27 g |
| Vláknina | 7,14 g |
| Cholesterol | 2,06 g |
| Sodík | 4,71 g |
| Sůl | 8,95 g |
| Sacharidy | 15,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso z pupku (plát) si nakrájíme na 5 dílů. Každý díl nařízneme tzv. na motýlka, čímž znásobíme plochu masa a všechny takto vytvořené plátky přes potravinářskou folii naklepeme do tenkých plátků. Maso osolíme, opepříme z obou stran.
Krok 2: Klobásky Salsiccia, které jsou syrové, zbavíme střívek a rozmělníme tak, abychom do vzniklé směsi podobné syrové sekané mohli balit uvařené a oloupané vejce na tvrdo. Vychází to přesně jedna klobáska = jedno vejce = jeden plátek hovězího pupku.
Krok 3: Do malé misky si nesekáme tymián, nastrouháme stroužky česneku a lehce zakápneme olivovým olejem. Smícháním vytvoříme „voňavé“ pesto kterým potíráme vzniklou kuličku směsi z klobásky Salsiccia obsahující již zabalené vejce.
Krok 4: Takto ovoněnou kuličku pokládáme na rozklepaný plát hovězího pupku a pevně zabalíme a vytvoříme tak úhledné závitky. Po zabalení závitku je převážeme za pomocí silikonových gumiček nebo provázku.
Krok 5: Do pánve si dáme rozškvařit na kostičky nakrájený uzený špek, a jakmile se špek vyškvaří, opečeme v něm všechny hovězí závitky, tak aby se maso na povrchu hezky tzv. zatáhlo. Takto opečené závitky naskládáme do většího hrnce.
Krok 6: Ve výpeku ze špeku včetně vzniklých křupavých kostiček špeku ještě opečeme nahrubo nakrájenou cibuli a podlijeme 5 dcl vývaru. Vše nalijeme na opečené závitky v hrnci a dusíme přikryté pokličkou, dokud není maso hezky měkké. Po udušení závitky vyjmeme, překrojíme, a věříme, že se nám na řezu odmění oku lahodící mozaikou s dominantním vejcem ve středu.
Krok 7: Šťávu, lehce zaprášíme hladkou moukou a rozmixujeme ponorným mixérem zcela do hladké konzistence. Lehce prohřejeme mírným varem cca 15 minut, aby se mouka dobře zavařila. Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo kdo má rád tak mohou být i špecle.
Zveřejněno 2. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLyv
Moje poznámka
Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLyv
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 10 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 17 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 26 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 45 minutami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 2 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 3 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 11 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí pupek recepty,
co uvařit z hovězího pupku,
hovězí pupek,
hovězí pupek recept,
mail sicci.in loc:cz,
mail sicci.com loc:cz,
recept na hovězí pupek,
hovězí pupek s mrkvovym stredem,
recepty z masa hovězí pupek,
plněný hovězí pupek,
hovězí závitek,
hovezi popek rolada,
uvařené hovězí mas,
hovězí pupek s rýží,
hovězí popek,
hovězí závitky z pupku,
recepty z hovězího pupku,
kuřecí roláda plněná salsicciou,
zavitky z hoveziho pupku,
závitky z pupku
Suroviny:
pupek hovězí,
klobásky salsiccia,
vejce,
špek,
cibule,
olej olivový,
sůl,
tymián,
česnek,
vývar hovězí
Komentáře (15)
Klobásky Salsiccia kupuji v Makru a buď z nich dělám omáčku (sugo) na těstoviny, fazole, nebo jimi obkládám pizzu.
Bodík za mě..
Ne, ne proříznu plátek masa tak, že nedoříznu na jednom konci a vznikne tím jednou tak velký plátek masa, ale tenký