Vepřové ve vlastní šťávě
Domácí vepřové ve vlastní šťávě je neskonale lahodný a přitom velmi jednoduše proveditelný recept. Už nikdy nekoupíte konzervu vepřového. Zažijte luxus - ochutnejte na domácím chlebu, s kyselou okurčičkou a sklenicí dobrého piva.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 611 kJ / 3 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,00 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 8,59 g |
Sůl | 21,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček vykostíme, pomeleme na matrici mlýnku s velkými oky, přidáme sůl a důkladně promícháme.
Krok 2: Naplníme do tří čtvrtin do zavařovacích sklenic, navrch položíme kůži, mírně posypeme drceným kmínem a do každé sklenice dáme 2 lžíce vody.
Krok 3: Zavařujeme při 100 °C 2 hodiny. Druhý den znovu zavaříme.
Zveřejněno 29. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLlA
Moje poznámka
Vepřové ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLlA
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 5 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 1 hodinou
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 1 hodinou
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 1 hodinou
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 2 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 3 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 4 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 4 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 4 hodinami
Tématické fráze:
zavařování masa,
vepřové maso na šťávě,
zavarujeme veprove maso,
zavarovani veproveho masa,
zavařujeme maso,
veprove na stave,
zavařování masa do sklenic,
vepřové maso na šťávě recepty,
maso na šťávě,
vepřová štáva recept,
vepřová kyta na stave,
maso na stave recept,
veprove maso na stave recept,
zavařování vepřového do sklenic,
zavařování vepřového masa do sklenic,
zavařovani masa na dovolenou,
zavařené vepřové maso lidl,
vepřová krkovice ve vlastní šťávě,
maso ve vlastní šťávě,
dušené vepřové maso na šťávě
Suroviny:
bůček,
sůl,
kmín celý,
kůže vepřová,
voda
Komentáře (23)
V konzervárnách se používá sterilace při teplotě 120 °C, v domácích podmínkách je nutné potraviny sterilovat dvakrát s časovým odstupem. Maso, ale i zeleninu či houby ve slaném nálevu zavařujte první den 2 hodiny při 100 °C, nechte vychladnout a po 24 hodinách zavařujte opět při 100 °C alespoň hodinu. Zničí se tím všechny bakterie, jejich spory a případně vzniklý botulotoxin (jedná se o látku bílkovinné povahy citlivou na vysoké teploty). Klasické zavařování postačí, pokud obsah ve sklenicích chrání kyselé prostředí z octového nálevu nebo přirozeně se vyskytující kyseliny z ovoce nebo například rajčat.
chtěl sem se vás zeptat,ten bůček taky krajíte na kostky 6cm,nebo jej na hrubo namelete?
předem děkuji