Jahodové řezy Mrož
Oblíbený jahodový nanuk Mrož inspiroval nejednu hospodyňku k vyzkoušení receptu na báječné řezy. Chutnají stejně, proto si milovníci této zmrzliny přijdou na své. Výsledkem je dokonalá pochoutka, kterou musíte ochutnat.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 428 kJ / 5 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,05 g |
Tuky | 341,05 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 653 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 605,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a po lžících vešleháme horkou vodu.
Krok 2: Potom střídavě přidáváme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, a olej.
Krok 3: Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný pevný sníh z bílků.
Krok 4: Piškot nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 15 minut při teplotě 180 °C.
Krok 5: Upečený piškot necháme vychladnout.
Krok 6: Jahody omyjeme, očistíme a rozmixujeme. Přidáme dva pudinkové prášky, pořádně rozmícháme a krátce povaříme, aby směs zhoustla.
Krok 7: Jahodový pudink necháme za občasného promíchání vychladnout.
Krok 8: Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a po menších částech vešleháváme jahodovou směs. Máslo, cukr i jahodová směs musí mít stejnou pokojovou teplotu.
Krok 9: Hotovou náplní potřeme piškot.
Krok 10: Nakonec moučník polijeme čokoládovou polevou, rozehřátou a promíchanou s kouskem másla.
Zveřejněno 21. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy Mrož
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rB2E
Moje poznámka
Jahodové řezy Mrož
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rB2E
Nejnovější recepty
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno před 10 hodinami
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno před 15 hodinami
Masová klubíčka
Přidáno před 15 hodinami
Masové kuličky k vínu a pivu
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
Veramik před 1 hodinou
Houby na smetaně
Sahula před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Sahula před 9 hodinami
Kuličky z mletého hovězího masa
Pedros před 9 hodinami
Zapečené rolky z kotletky
Pavel13Novak před 11 hodinami
Jemné kynuté jahodové knedlíky
1anoli1 před 12 hodinami
Škvarková pomazánka
Valis před 13 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
Lucinka85 před 14 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
Tereziena před 14 hodinami
Karlovarské knedlíky I
klasimova před 15 hodinami
Tématické fráze:
jahodové řezy,
mrož řezy recept,
rezy mroz,
buchta mroz,
mroz rezy,
recepty jahody,
mrozi rezy,
jahodové recepty,
recept na mrož řezy,
jahodový bomba řez,
mroži řezy recept,
jahodový řez,
řez mrož,
nejlepší jahodové řezy,
vynikající malinové řezy,
rezy s jahodami,
jahodová buchta mrož,
jahodove rezy recept,
recept na jahodove rezy,
jahodove
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
voda,
kypřící prášek do pečiva,
olej,
jahody,
pudinkový prášek,
cukr moučkový,
máslo,
poleva čokoládová,
máslo,
tuk,
mouka
Komentáře (59)
Řezy chutnaly celé rodině a jen se po nich zaprášilo
www.iprima.cz/prostreno/recepty/ruzovy-zazrak