Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 601 kJ / 383 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,61 g |
| Tuky | 23,50 g |
| Vláknina | 6,76 g |
| Cholesterol | 86 mg |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 15,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybí filety očistíme a lehce osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme chvilku uležet.
Krok 2: Zakysanou smetanu si lehce osolíme, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájené rajčátka, rouehřáté máslo a najemno pokrájené bylinky. Směs promícháme.
Krok 3: Rybí filety si položíme do parní nádoby, navršíme na ně smetanovou směs, přiklopíme poklicí a dáme pařit.
Krok 4: Brambory si očistíme kartáčkem, rozkrájíme na čtvrtky, opláchneme, lehce osušíme, osolíme je, okmínujeme a posypeme najemno pokrájeným libečkem. Dáme je do parní nádoby.
Krok 5: Po pěti minutách paření ryby, přidáme brambory pod nádobu s rybou a paříme ještě asi 15 - 20 minut - dle typu brambor.
Krok 6: Pokud nám zbyde zakysanková směs, tak si jí můžeme dát k obědu, jako studenou omáčku na brambory.
Krok 7: Já jsem si udělala zakysanku s česnekem, rajčaty a solí. Nemám moc ráda tatarku a tahle studená omáčka je u nás hodně v oblibě. Pro Špagetku: šalvěj lze nahradit libečkem ;-).
Zveřejněno 30. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKWN
Moje poznámka
Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKWN
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 32 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 14 hodinami
Tématické fráze:
lín obecný recepty,
rybí filety recepty,
recepty na rybí filety,
rybi filety v troube,
filé v parním hrnci,
rybí filé v parním hrnci,
rybí filety,
recepty parní hrnec,
rybí recepty lín,
recepty pro parní hrnec,
parní hrnec recepty,
rybí filety na kmíně,
rybí filet na bylinkách,
recept na rybi filety,
rybí filety s perinkou,
rybí recepty,
recepty z parního hrnce,
filet rybí,
recepty rybí filety na masle,
filefy recepty
Suroviny:
filet z ryb,
sůl,
petrželka,
šalvěj,
šťáva citronová,
smetana zakysaná,
sýr,
česnek,
rajče cherry,
máslo,
brambory rané,
libeček čerstvý,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (23)
Děkuju všem za milé komentáře