Božský reveňový koláč (jako dortík)
Když začne sezóna rebarbory, tak je ideální čas si udělat třeba tenhle koláč. Chuť sladká, vanilková, s jemnou kyselostí je v tomhle koláči prostě a jednoduše dokonalá a zcela jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 404 kJ / 4 638 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,43 g |
| Tuky | 140,11 g |
| Vláknina | 39,78 g |
| Cholesterol | 1,42 g |
| Sodík | 625 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 737,84 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Božský reveňový koláč (jako dortík)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8M2r
Moje poznámka
Božský reveňový koláč (jako dortík)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8M2r
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 8 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 8 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 10 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 11 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 14 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 14 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 14 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 14 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 15 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 15 hodinami
Tématické fráze:
reveňový koláč s tvarohem,
rebarborový koláč se zakysanou smetanou,
reveňový koláč s jahodami,
revenový moučník,
rychly revenovy kolac,
reveňový koláč s pudinkem,
reveňové řezy,
reveňový závin,
dorty od markéty fotogalerie,
kolač s reveni,
reveňová bublanina,
výborný revenový koláč,
revenovykolac,
reveňové moučníky,
božské dorty od markéty recepty na krém,
kynutý reveňový koláč,
božský rebarborový koláč,
reveňový koláč kynutý,
revenový koláčky,
koláč s rebarborou a tvarohem
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
mléko,
mouka hladká,
cukr,
žloutek,
kypřící prášek do pečiva,
reveň,
cukr,
pudink vanilkový,
smetana,
tuk,
vejce
Komentáře (30)
Právě jsem vytáhla z touby plech s tímto pokladem a hned jsem kousek musela dát na okno vychladnout. Neskutečně krásně to voní a láká....
Přídomek "božský" má tento koláč opravdu oprávněně. Budu jej šířít dál, protože dobro se má množit.
Letos jsem ho nemohla udělat, protože mi rebarboru ožrali ti hnusní slimáci